Sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 11.00, la librăria „Humanistas” de lângă Cişmigiu, la cea de-a patra întâlnire a clubului de lectură „Fanbook – Izvoarele istoriei”, adolescenţii erei digitale vor păşi înapoi în timp, înaintea anului 1989, pentru a cunoaşte perioada comunismului şi a presiunilor politice de atunci.
„Supravieţuitorii. Mărturii din temniţele comuniste ale României”, cartea scrisă de Anca Ştef şi ilustrată de fotograful Raul Ştef, va fi baza discuţiei modulului dedicat istoriei iniţiat şi susţinut de La Fântâna.
Alin Mureşan, istoric şi expert al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, va oferi copiilor de la „Fanbook – Izvoarele istoriei” o perspectivă asupra biografiilor întrerupte ale celor care s-au opus comunismului şi experienţa lor din închisorile politice.
Dacă abordarea lui Alin Mureşan este una din perspectivă istorică, Andrei Fântână, cel de-al doilea invitat al clubului, muzician în formaţia rock Robin and the Backstabbers, are o poveste de familie legată de subiect pe care o va împărtăşi adolescenţilor prezenţi.
La „Fanbook – Izvoarele istoriei” copiii sunt încurajaţi să se exprime liber, să aibă opinii, să facă schimb de idei şi să-şi dezvolte gândirea critică, să citească o carte pe lună şi apoi să o discute liber, fără teama de note, alături de personalităţi culturale. „Fanbook -Izvoarele istoriei” este un modul iniţiat și susținut de către La Fântâna, proiect construit și dezvoltat de către CSR Mindset şi Humanitas. Noul modul le dezvăluie copiilor istoria, prin cãrţi ale unor autori cunoscuți precum Neagu Djuvara și Lucian Boia și prin întâlniri cu autorii, istorici și arheologi.
Accesul este gratuit, iar copiii sunt așteptați să vină însotiti de prieteni de vârsta lor. Participarea ca membru Fanbook este posibilă prin înscriere prealabilă. Copiii și părinții se pot înregistra şi afla mai multe informații despre club, cărțile abordate sub tema “Izvoarele Istoriei” și datele evenimentelor la adresa //www.csrmindset.ro/fanbook.