Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

La ce sa ai grija atunci cand iti deschizi o pizzerie: 5 greseli de evitat

pizza pexels

Deschiderea unei pizzerii pare o idee buna de afacere, in special daca alegi o zona in care concurenta este redusa. Pizza este cea mai consumata mancare la nivel global, iar multiplele varietati atrag clienti din toate categoriile sociale si chiar din tari cu traditii culinare bogate si diferite, ca Japonia sau India. La inceput, pizza era mancarea omului de rand. Chiar daca astazi o savureaza inclusiv printi si personalitati cu averi impresionante, ramane unul dintre preparatele de baza pentru omul obisnuit al epocii vitezei.

Totusi, cand deschizi o pizzerie nu te poti baza doar pe obiceiurile alimentare ale clientilor. O afacere de acest tip poate esua, daca nu stii sa o manageriezi corect. Descopera in continuare care sunt cele 5 greseli frecvente pe care trebuie sa le eviti cand deschizi o pizzerie.

pizza pexels

sursa foto

1. Inadaptarea tehnologiei de lucru la specificul activitatii

Una dintre greselile frecvente ale afacerilor cu profil alimentar este inadaptarea tehnologiei la specificul activitatii. De exemplu, ai nevoie de un malaxor atunci cand produci mult aluat, fie pentru ca ai multi clienti, fie pentru ca vrei sa fii sigura ca ai destula coca pentru cateva zile. Un angajat poate produce aluatul la malaxor si apoi il poate depozita la frigider, pentru a se ocupa de alte etape ale lucrului. In acest mod, poti pastra o resursa umana limitata, ceea ce inseamna mai putine costuri.

Tehnologia te ajuta si la coacere, daca achizitionezi un cuptor mare sau cu timer. Daca te limitezi la aluat manual sau folosesti un cuptor mic, s-ar putea sa nu faci fata cererii si sa pastrezi profitul la un nivel redus. In plus, din cauza suprasolicitarii, angajatii pot face greseli.

2. Lipsa implicarii

Detinerea unei pizzerii nu este acelasi lucru cu detinerea unui magazin de produse deja finalizate. Trebuie sa-ti cunosti bine produsele, de la gust si textura la etapele de pregatire. Ca sa atragi si pastrezi clienti, ai nevoie ca pizza sa fie gustoasa si sa arate apetisant. De aceea, trebuie sa te implici in toate activitatile care isi pun amprenta asupra produsului final. Invata sa alegi ingrediente de calitate, sa faci blatul perfect, sa decorezi pizza si sa o coci exact cat trebuie. La fel de important este sa evaluezi angajatii si modul in care interactioneaza cu clientii. N-ai cum sa obtii rezultate bune daca nu esti prezenta zi de zi la pizzerie, de la primele ore pana la inchidere.

3. Alegerea unui loc cu vad redus

O pizzerie depinde de traficul si de densitatea demografica a zonei. Nu confunda insa traficul comercial cu cel auto. Degeaba zona in care operezi este circulata, daca oamenii doar o traverseaza. Ai nevoie de un loc in care oamenii merg pe jos si opresc pentru diverse activitati. Oricat de buna ar fi pizza pe care o vinzi, daca locul in care ti-ai stabilit sediul este greu accesibil sau departe de zonele aglomerate, sansele ca afacerea sa mearga bine sunt mici.

4. Producerea cu costuri mari

Bineinteles ca ai nevoie de unelte de calitate, oameni pregatiti si ingrediente bune, dar daca lasi costurile sa urce prea mult, vei intampina dificultati. Trebuie sa fii mereu cu ochii pe rapoartele de achizitii si pe preturile furnizorilor, pentru a descoperi metode de eficientizare. Poate reusesti sa gasesti faina sau alte ingrediente mai ieftine daca te orientezi direct spre producatori. Incearca sa eficientizezi fluxul de lucru, astfel incat sa reduci numarul de angajati.

5. Indiferenta fata de nevoile clientilor

Urmareste cu atentie vanzarile, ca sa afli care produse plac si care displac cumparatorilor. In acest mod, poti elimina din meniu tipurile de pizza cu vanzari slabe. Nu uita sa intrebi clientii ce-si doresc. Formularele online sau de la pizzerie te pot ajuta sa iti formezi o idee despre ce si-ar dori sa consume. Nu uita sa arunci un ochi si la meniul concurentei, pentru a descoperi noi oportunitati de profit.

O pizzerie este o afacere frumoasa, dar solicitanta. Evita cele 5 greseli de mai sus pentru ca afacerea ta sa aiba succes.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.