Antreprenor in Romania, eveniment ce a reunit la Howard Johnson circa 300 de antreprenori in zilele de 16 si 17 noiembrie, pune acum la dispozitia celor interesati informatii si solutii prin inregistrarile audio si prezentarile specialistilor in finantari, integrare europeana, fonduri structurale, solutii IT&C si e-commerce. Acestea sunt disponibile online, alaturi de galeria foto, pe www.eAntreprenor.ro.
Ati auzit de E=mc²? Se aplica si in afaceri. Energia(E) afacerii este data de masa de cunostinte(m) si viteza de reactie(c). Antreprenor in Romania aduce experienta si expertiza, dar depinde de fiecare cat de proactiv este. Pe parcursul celor doua zile, in cadrul a opt workshop-uri, s-au oferit solutii pentru viitori antreprenori, antreprenori la inceput si IMM-uri in plina dezvoltare.
Multi se gandesc serios la antreprenoriat si se intreaba ce le trebuie pentru a pasi cu dreptul. Pentru ei Adrian Stanciu, Partener Ascendis, a scos in evidenta viziunea si caracterul necesare si in concluzie a formulat doua idei incurajatoare: „Antreprenoriatul este unul dintre cele mai bune feluri de a iti trai viata profesionala. In antreprenoriat limita este inteligenta si creativitatea noastra.”
O mare problema a antreprenorului roman este finantarea. Aceasta si pentru ca cele mai importante metode de finantare pentru IMM-urile romanesti raman resursele proprii. Bancile au inceput sa isi indrepte atentia spre antreprenori si vin cu oferte adaptate la nevoile acestora asa cum a aratat Raluca Vieru de la OTP Bank. Exista si posibilitatea de a obtine garantarea finantarii prin FNGC IMM, iar factoringul reprezinta o alternativa de finantare a capitalului circulant.
Integrarea in UE va modifica modul in care facem afaceri. Dupa aderare se deschide o intreaga piata, dar ea poate propulsa sau inghiti afacerea in functie de puterea de adaptare a IMM-urilor. O oportunitate sunt fondurile structurale. Bogdan Badea – MIE, Mihaela Cristea – ANIMMC si Alin Ivan – SVASTA Consulting au rezumat pasii prin care pot fi atrase aceste fonduri. Antreprenorii trebuie sa constientizeze ca cine este mai bine pregatit va beneficia de avantajele statutului de membru UE al Romaniei.
Un prag psihologic intr-o afacere este primul milion de euro. Adrian Amariei – Fondator Axonite, Teo Paduraru – Fondator Best Computers si actual director Kingwitch si Dan Mihai – Partener Ensight au introdus publicul in „culisele milioanelor”. Dupa o experienta reusita de antreprenoriat in strainatate Adrian Amariei a revenit in Romania pentru a demara o noua afacere: „idei sunt, dar executia este cea care conteaza. Uitati-va in jur la ce lipseste pentru ca veti avea o piata de desfacere si vanzari instantanee.” Teo Paduraru a dezvaluit in premiera publicului de la Antreprenor in Romania planurile sale de viitor cu Kingwitch, concept 100% romanesc prin care isi propune sa aduca pe rafturile magazinelor „sandvisuri delicioase si sanatoase” ca alternativa la fast food.
Afacerile pe internet castiga teren. Dar "de ce online? A fi eAntreprenor este mai simplu si mai ieftin, iar in internetul romanesc cererea este mai mare ca oferta. Internetul este al antreprenorilor, nu al directorilor.” Madalin Matica – Dot Commerce. Studiul de caz al unui magazin virtual prezentat de Liliana Stroia de la EInvest Marketing a aratat ca se poate si cu bugete mici. In acest caz 2290 euro. Business-ul online este de succes daca il construiesti inteligent. Un avantaj ar fi faptul ca ”online poti sa dai faliment mai usor” –Madalin Matica.
La finalul Antreprenor in Romania cei prezenti au aflat cum pot obtine intre 20.000 si 100.000 euro printr-o metoda neconventionala: emisiunea Arena Leilor de la TVR2.
Webway multumeste partenerului OTP Bank, sponsorilor: Eurovoice, FNGC IMM, Sodexhopass si invitatilor pentru sprijinul oferit inca de la prima editie a Antreprenor in Romania.
{mosloadposition user10}