Începând cu luna septembrie, Knauf Insulation se lansează pe piaţa construcţiilor din România, prin oferirea unor materiale izolante care reduc substanţial cunsumul de energie
Începând cu această lună, Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari producători de materiale izolante din lume, îşi lansează oficial reprezentanţa din România. Pentru început, compania distribuie în România produse din vată de sticlă, vată bazaltică şi plăci din lemn-beton, utilizate pentru izolarea termică, fonică şi pentru protecţia la incendiu. Parte a grupului german Knauf, Knauf Insulation are în prezent aproximativ 5.000 de angajati în peste 50 de tări din întreaga lume ti 30 de unităti de productie în Europa, Rusia, Marea Britanie ti Statele Unite. Knauf Insulation a înregistrat cea mai rapidă creştere din lume în acest domeniu, raportând o cifră de afaceri peste aşteptări, aceasta ridicânduse la valoarea de1 miliard de euro anul trecut.
Reprezentanţii Knauf Insulation ţintesc poziţia de lider în sistemele de eficienţă energetică în clădiri, prin susţinerea unei noi strategii de business, aceea de a oferi partenerilor locali produse izolante de înaltă calitate, care reprezintă cea mai economică şi eficientă metodă de reducere a consumului de energie în clădiri şi, totodată, de protecţie a mediului înconjurător.
„Decizia de a intra pe piaţa din România a fost una strategică având în vedere potenţialul de creştere al pieţei construcţiilor şi nevoia de materiale izolante de bună calitate. La ora actuală, România este una dintre ţările europene care deţine cele mai multe locuinţe cu izolare termică redusă. Mai mult chiar, 75% din clădiri au o vechime de până la 55 de ani şi o uzură avansată a instalaţiilor, consumând un volum dublu de energie faţă de media Uniunii Europene. Evaluând aceste date, deducem că 60% dintre blocuri necesită reabilitare şi modernizare termotehnică. În aceste condiţii suntem pregătiţi să oferim materiale izolante de calitate superioară care respectă cele mai înalte standarde privind reducerea consumului de energie şi asigură confortul necesar pentru fiecare tip de aplicaţie”, a declarat Dominique Bossan, Managing Director Knauf Insulation Eastern Europe.
Totodată, Knauf Insulation pune un accent deosebit pe auditarea energetică a clădirilor, activitate susţinută prin Directiva Europeană 2002/91/CE privind Performanţa Energetică a Clădirilor – care impune o reducere de 20% pana in 2020 a energiei consumate la nivelul fondului construit de clădiri. În România, aceasta Directiva Europeană va deveni obligatorie începând cu anul 2010, fiind reglementată la nivel naţional prin Legea nr. 372/2005. Conform acestei directive, la construirea, vânzarea sau închirierea locuinţelor, va fi introdusă obligativitatea prezentării unui certificat de performanţă energetică care sa ateste nivelul de eficienţă energetică ale imobilului.
Pentru perioada următoare Knauf Insulatiion îşi propune extinderea parteneriatelor locale şi consolidarea poziţiei de lider în sistemele de eficienţă energetică, oferirea unor produse uşor de instalat şi manevrat care să satisfacă nevoile partenerilor locali şi nu în ultimul rând atragerea atenţiei opiniei publice asupra economiei substanţiale a energiei obţinute prin izolare.
{mosloadposition user10}