Începând din 1 iunie 2018, Karin’s Kids Academy lansează campania „Educația în natură”, prin care își propune propagarea informațiilor „deștepte” și „deșteptătoare” despre cum putem participa activ și integrat (părinți, educatori, societate civilă) la includerea naturii în educație, pentru o societate sănătoasă și matură.
„Timp de un an, vom intensifica eforturile de coagulare a generațiilor și actorilor cu rol educațional, pentru a demonstra că «Educația în natură» nu este doar o sintagmă din zona clișeelor, ci o nevoie căreia trebuie să îi răspundem conștient și activ”, declară Dan Prediger, co-fondatorul Karin’s Kids Academy Băneasa.
Campania își propune să crească gradul de conștientizare a includerii elementelor naturale în educația copiilor încă de la vârste mici, introducerea metodelor de lucru cu natura, creșterea timpului petrecut în natură și conștientizarea importanței formării copiilor în spiritul protejării naturii.
Pe parcursul campaniei, vor fi organizate mese rotunde în cadrul cărora se va discuta despre metode și instrumente de lucru în natură, seminarii despre rolul naturii în dezvoltarea copiilor, ateliere de lucru cu educatori și profesori și ateliere de lucru cu părinți și copii.
La nivel național, natura și toate elementele pe care le pune la dispoziție sunt folosite într-o măsură redusă în actul educațional sau aproape deloc, în unele situații.
„ Noi, la Karin’s Kids Academy Băneasa, suntem conștienți de beneficiile pe care mediul natural le are în dezvoltarea copiilor. De aceea, vrem să aducem în prim plan avantajele și însemnătatea folosirii naturii în educația copiilor. Ne dorim să formăm copii și adulți cu un stil de viață sănătos”, mai explică Dan Prediger, co-fondatorul Karin’s Kids Academy Băneasa.
Grădinița Karin’s Kids Academy Băneasa a fost deschisă în septembrie 2017, în urma unei investiții de 4.8 milioane de euro, fiind singura din România cu sediul în pădure. Investiția a fost făcută de trei oameni de afaceri români, Dan Prediger, Florentin Oprea și Andreea Dumitru, care și-au propus să dezvolte un sistem educativ centrat pe stimularea și dezvoltarea inteligențelor multiple, prin educație outdoor. Grădinița se întinde pe o suprafață de 10.000 mp și este dotată cu 12 săli de clasă, cabinet medical, sală de conferințe, sală de mese, sală de sport și două terase. Copiii înscriși la grădiniță sunt împărțiți pe grupe de vârstă, astfel: antepreșcolar (1,6 -2 ani, 2-2,5 ani, 2,5-3 ani) și grădiniță (3-4 ani – grupa mică, 4-5 ani – grupa mijlocie, 5-6 ani – grupa mare).
Mai multe detalii pe pagina de Facebook.