· Anul acesta aniversăm 60 de ani de Teatru Național de Televiziune
· Casa de Producție TVR continuă să vă prezinte spectacole din arhiva de aur, produse în acest răstimp. Este vorba despre montări realizate de către cei care au făcut pionierat în lumea teatrului tv: regizori, actori, operatori, scenografi. Perioada anilor 60-80 înseamnă o lume care a construit ceea ce avem și astăzi pe pelicula și considerăm a fi o reală comoară.
· Casa de Producţie TVR vă propune luni, 10 iulie, spectacolul ”Jurnalul unui nebun” de N.V. Gogol, un spectacol produs de TVR în anul 1968, și difuzat in memoriam Mircea Marosin, unul dintre pionierii Teatrului Național de Televiziune.
Dramatizarea, scenografia şi regia îi aparţin lui Mircea Marosin iar în distribuţie îl puteți vedea pe Dumitru Furdui.
Jurnalul unui nebun – de N V Gogol
Interpreteaza: Dumitru Furdui
Scenografia, dramatizarea şi regia artistică: Mircea Marosin
“Proza lui Gogol este, cel putin, cvadridimensionala. El poate fi comparat cu contemporanul sau, matematicianul Lobacevski, care a aruncat in aer lumea euclidiana…” (Vladimir Nabokov)
Mircea Marosin (1921-2007) a fost pictor, scenograf şi poet. Născut în 1921 în Bucureşti, s-a stabilit în 1969 la Londra unde a lucrat o perioadă la BBC World Service.
A predat în mai multe universităţi printre care Sadler’s Wells Theatre Scool, Central St. Martins şi la University of Tel Aviv. Ca scenograf s-a afirmat în producţii precum Hamlet de W. Shakespeare în regia lui Celestino Coronado, Duhul Pământului de Lucian Blaga în regia lui Theodor Vasluianu sau Fedra de Jean Racine în regia lui Ion Olteanu.
Program de difuzare:
TVR2: luni, 10 iulie, ora 21.10
TVR Moldova: sâmbătă, 15 iulie, ora 16.00
TVR3: duminică, 16 iulie, ora 20:00
Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro
Producător coordonator: DEMETER András István
Iată și care sunt spectacolele programate în zilele de 8 şi 9 iulie în cadrul programului „Teatru în TVR”
Sâmbătă, 8 iulie, ora 11.00 „Greierele și Furnica” de La Fontaine – Teatrul Coquette
Spectacol pentru copii
Cu:Ruxandra Bălașu si Celina Nițu
Scenografia: Daniel Divrician
Greierele și Furnica, binecunoscuta fabulă, este povestită cu umor și cu istețime pentru cei mici.
Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocotește venirea iernii. Când dă de greu el va apela la strângătoarea Furnicuță Fifi, care îl va trece prin niște probe de hărnicie. Dar este Greierele chiar atât de leneș cum se spune, sau poate că “munca” lui este muzica?
Un spectacol despre generozitate, prietenie și artă
Sâmbătă, 8 iulie, ora 20.30 „Treapta a noua” de Tom Ziegler – Teatrul Arte dell’Anima
Proiect coordonat de lect. univ. dr. Mihaela Beţiu
Scenografie și costume: drd Mihaela Popescu
Coord. prof. univ. dr. Ștefania Cenean
Distribuţia: Cezara Munteanu (Melissa), Carla Mihai (Joanna), Andreea Mera (Tracy), Ioana Nicolae (Eleanor)
Piesa lui Tom Ziegler, „Treapta a noua“, este povestea unei femei – Joanna McNeil – care s-a tratat în tot acest timp de alcoolism și care încearcă acum, cu ajutorul prietenei sale, Eleanor Houser, să repare răul pe care l-a făcut familiei sale din cauza dependenței de alcool. Acțiunea se desfășoară în ziua în care Melissa Wright, fiica sa de 16 ani, vine în vizită la mama sa, prima oară după abandon. De-a lungul celor câteva încercări de a-și recupera simpatia fetei, Joanna mai are parte și de câteva surprize, fie ele plăcute sau neplăcute, culminând cu apariția lui Tracy – o toxicomană adolescentă, ce vede în Joanna mama pe care ea nu a avut-o niciodată.
Duminică, 9 iulie, ora 11.00 „Aventurile Bunicuţei Julieta” – Teatru la Cinema
Spectacol pentru copii, realizat şi interpretat de actirţa Crina Zvobodă
Un spectacol plin de umor, inedit si 100 % interactiv. Romeo Aluna si Bunicuţa Julieta le vor oferi copiilor o porţie zdravănă de râs. Atât copiii, cât şi părinţii, vor avea parte de o experienţă cu adevarat diferită si specială. Veniţi să vă bucuraţi de cel mai nou gen de divertisment de la noi din ţară – VENTRILOCIA!
Spectacol de ventrilocie recomandat copiilor cu vârsta între 3 şi 14 ani.
Duminică, 9 iulie, ora 20.30 „Tinereţe fără bătrâneţe și viaţă fără de moarte”, după Petre Ispirescu – Teatrul Mașina De Vise
Regia: Dan Tudor
Cu: Florian Bala, Raluca Straia, Mirela Zaharia, Ramona Olteanu, Ștefan Iulian Fieraru, Adriana Dima
Cine nu ar vrea tinerețe fără bătranețe și viață fără de moarte, măcar și pentru o seară?
Cine nu ar vrea să se întoarcă la perioada când lucrurile erau mult mai lesne și viața era mai simplă?
Cine nu își dorește să simtă din nou inocența copilăriei?
Vă invităm, cu mic (dar mai ales) cu mare, la vizionarea legendarei povesti românești într-un cadru excelent: grădina Televiziunii Române!
Spectacolul spumos realizat de regizorul Dan Tudor și jucat de talentații săi actori va avea cu siguranța un impact major asupra tuturor vârstelor.