Institutul Cultural Român din Londra găzduiește, în data de 21 februarie, lansarea cărţii “Forgiveness is Really Strange”, semnată de jurnalista Marina Cantacuzino, descendentă a vechii familii princiare românești, și profesorul și psihologul Masi Noor de la Keele University. În debutul serii vor susţine intervenţii cei doi autori ai cărții, precum și reputata editoare Jessica Kingsley. Evenimentul este organizat în colaborare cu Fundaţia The Forgiveness Project şi editura britanică Jessica Kingsley.
Bazată pe cercetări științifice și povestiri de viață, cartea abordează teme precum complexitatea iertării, semnificația sa pentru persoane diferite și potențialul său pentru schimbare pozitivă. Volumul este ilustrat de artista britanică Sophie Standing.
Marina Cantacuzino este de profesie jurnalist, iar în anul 2003, în perioada premergătoare războiului din Irak, a început să adune poveşti de viaţă, veritabile studii de caz, despre atrocităţile provocate de violență și război. Autoarea este nepoata cunoscutului arhitect, scriitor și pictor G.M. Cantacuzino, condamnat la muncă silnică între 1948 şi 1953 de către regimul comunist. Într-una dintre scrisorile trimise prietenului său Simon Bayer, marele arhitect mărturisea că nu are resentimente pentru timpul petrecut în închisoare şi că răul, la fel ca binele, este inerent naturii umane. Aceasta este, de altfel, ideea esenţială ce stă la baza volumului semnat de nepoata sa.
Dr. Masi Noor este profesor la Școala de Psihologie a Keele University, Marea Britanie, cu un doctorat în psihologie socială la Universitatea din Sussex. Principala sa temă de cercetare este psihologia iertării. Masi Noor a publicat numeroase articole științifice despre iertare și este cofondatorul Forgiveness Toolbox, un set de instrumente ce facilitează iertarea prin dezvoltarea unor abilități speciale. În 2011, a fost distins cu Early Career Award al Societății pentru Studiul Păcii, Conflictelor și Violenței a Asociației Americane de Psihologie.
Lansarea cărţii publicate de editura Jessica Kingsley este o continuare a proiectelor de colaborare a ICR Londra cu diferite edituri britanice, în vederea promovării unor scrieri cu tematică românească, precum și a unor autori români sau de origine română.
Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.