180 de tineri arhitecți s-au înscris în concursul Imagine Dumbrava Vlăsiei pentru a participa la crearea unuia dintre cele mai frumoase complexuri rezidențiale din România, ridicate la cele mai înalte standarde. Arhitecții aflați la început de drum urmează să depună proiectele pe care le concep acum pentru Dumbrava Vlăsiei pe site-ul imagine.dumbravavlasiei.ro. Pe lângă premiului de 15.000 de euro, marele câștigător se va bucura să își vadă casa concepută de el sau echipa sa ridicată în Dumbravă și să se alăture astfel unor proiecte de arhitectură deosebite, semnate de birouri de renume din București, aflate în prezent în faza de construcție. Mai mult decât atât, toți cei 10 finaliști ai concursului vor avea șansa de a-și face cunoscute proiectele, care ar putea fi oricând remarcate.
Juriul concursului Imagine Dumbrava Vlăsiei este format din: Arh. Adrian Soare (Cumulus), Adrian Popescu (Radio Guerrilla), Horia Bălan (Project Director Dumbrava Vlăsiei), Claudiu Guta (VEP), dar și ascultătorii Radio Guerrilla.
„Concursul Imagine Dumbrava Vlăsiei caută să-i promoveze și să-i ajute exact pe acei tineri creativi, pasionați de meseria lor, aflați la începutul carierei, oferindu-le oportunitatea de a-și materializa propria viziune în materie de habitat. Dumbrava Vlăsiei este locul în care visurile celor mai buni arhitecți pot deveni realitate, iar noi chiar asta vrem să oferim, un real vot de încredere acordat tinerelor talente care încă nu au avut ocazia de a-și face numele cunoscute. Chiar dacă o singură casă va prinde contur în Dumbrava Vlăsiei, în urma acestui concurs toate lucrările finaliste vor fi promovate în cadrul expozițiilor/conferințelor dedicate competiției, în mediile online ale companiei, dar și în presă, și vor beneficia de realizarea unei machete. Finaliștii vor avea posibilitatea să își prezinte și să își promoveze proiectul prin interviuri la Radio Guerrilla, iar lucrările acestora vor fi expuse în cadrul paginilor noastre de social media”, declară Horia Bălan, adăugând că, pentru Dumbrava Vlăsiei se așteaptă ca tinerii arhitecți să vină cu „proiecte excepționale, curajoase, inedite, care să demonstreze că vârsta este doar un număr atunci când vorbim despre talent și creativitate”.
Adrian Popescu, managing partner la Radio Guerrilla, care a fost foarte impresionat la prima vizita în Dumbrava Vlăsiei de tot ce a descoperit aici și, mai ales de respectul pentru natură, declară de asemenea că „o să dau cea mai mare notă casei care îmi spune din prima că este din Parcul Rezidențial Dumbrava Vlăsiei ridicat într-un luminiș înconjurat de o pădure tânără de stejari, aflat în Câmpia Română, undeva în Sudul României”.
La rândul său, arhitectul Adrian Soare detaliază o parte dintre criteriile de jurizare. „Nu ne dorim o creativitate de suprafață, la nivelul formei, al design-ului. Căutăm acea creativitate profundă care dă răspunsuri unor întrebări importante. Relația construit – natură, relația individ – comunitate, relația natură – tehnologie. Primul criteriu fundamental al juriului este conceptul de locuire pe care proiectul îl propune, al doilea – relaționarea casei cu exteriorul, cu ansamblul, relația dintre spațiile interioare și cele exterioare, ierarhizarea lor și relația dintre ele. Și, desigur, criteriul de funcționalitate a spațiului și cel de încadrare într-un buget rezonabil și sustenabil”, încheie acesta.
Dumbrava Vlăsiei organizează sâmbătă, 10 martie, un eveniment special dedicat tuturor arhitecților care s-au înscris până acum în concurs și care vor avea ocazia să viziteze Dumbrava și să îi cunoască pe membrii juriului.