Jungheinrich deschide a doua fabrică de recondiționare a echipamentelor second-hand în localitatea Ploiești, România. Prin noua locație care ocupă aproximativ 5.000 de metri pătrați, compania răspunde cererii tot mai mari de echipamente logistice tip second-hand și crează premisele necesare unei creșteri sustenabile. La Ploiești va demara procesul de recondiționare pentru transpaleții electrici pietonali EJE și electrostivuitoarele contrabalansate EFG. Prin această investiție, Jungheinrich oferă un exemplu pentru economia circulară în domeniul intralogisticii și facilitează accesul clienților la echipamente second-hand recondiționate.
Jungheinrich este prima companie din industrie care a acceptat provocarea de a recondiționa echipamente logistice de tip second-hand în serie și la o calitate superioară. Compania promite că “JUNGSTARS” – denumirea oficială a echipamentelor recondiționate – sunt la fel de bune după recondiționare ca și echipamentele noi.
Prin fabrica deschisă la Ploiești, Jungheinrich își extinde capacitățile existente și își optimizează procesele din sectorul echipamentelor recondiționate. Alături de Dresda, Ploiești devine cel mai mare amplasament al Jungheinrich pentru recondiționarea echipamentelor. Prin deschiderea noii fabrici Jungheinrich își va crește capacitatea de recondiționare cu 25% până în 2025.
Tino Alban, Directorul Centrului de Recondiționare Echipamente Dresda ,Jungheinrich AG: “Tendința generală către sustenabilitate se reflectă și în creșterea cererii pentru echipamentele second-hand recondiționate industrial. Iată o soluție bună în special pentru clienții cu preocupări ecologice, căci prin recondiționare salvăm aproximativ 80% din CO2 în comparație cu producția. În contextul pandemiei Corona, mulți clienți atenți la preț se orientează către echipamentele de tip second-hand, mai ieftine dar foarte performante, ideale în special pentru utilizare redusă și medie sau ca soluții de back-up.”
Procesul unic de recondiționare industrială a echipamentelor second-hand Jungheinrich se desfășoară conform unei proceduri standard, aceeași pentru toate utilajele, având la bază șase etape. În cadrul acestui proces, echipamentele second-hand sunt readuse la o stare tehnică și vizuală ca nouă. Principiul recondiționării de 5 stele garantează că fiecare utilaj este recondiționat în conformitate cu cele mai înalte standarde, fiind supuse unor controale de calitate extrem de riguroase. În timp ce componente precum cadrul, motorul și transmisia sunt recondiționate, toate componentele relevante pentru siguranță sunt înlocuite cu piese originale. Prin recondiționarea într-o manieră ce economisește resurse și energie, Jungheinrich prelungește ciclul de viață al echipamentelor cu două-trei cicluri, folosind mai puține piese noi. În prezent, se poate atinge o rată de reutilizare de 94% per utilaj.
Tino Alban: “Procesul de recondiționare de înaltă calitate transformă JUNGSTAR-urile în echipamente second-hand de calitate superioară. Ele combină avantajele ecologice, economice și tehnice oferind astfel o diversitate de performanțe unice pe piață.” În timp ce recondiționarea EJE și EFG are loc în Ploiești, fabrica din Dresda va fi responsabilă în continuare pentru celelalte tipuri de echipamente și pentru sistemele logistice. Toate sales unit-urile Jungheinrich din Europa livrează utilajele second-hand celor două fabrici de recondiționare. Recondiționarea pentru piața asiatică are loc la Bangkok și la Qingpu, în China.“