50 de ferme din regiunea Tolima, Columbia, au beneficiat de suport în creșterea calității și eficienței producției de cafea prin programul Colombian Heritage, inițiat de Julius Meinl.
Datorită programului, producția de cafea a fermelor a crescut, în medie, cu 4% pe hectar, în timp ce suprafața medie a hectarelor cultivate și aflate în producție a crescut cu 11%, în 2020 comparativ cu 2019.
O cafea altceva, din pasiune pentru sustenabilitate
Scopul proiectului este de a-i ajuta pe producători să își mențină afacerile prin creșterea calității produselor obținute și eficientizarea unor procese din fermă atât în prezent, cât și pentru viitor. Un alt obiectiv important este creșterea sustenabilității în ferme.
În 2020, toți producătorii implicați în proiect au fost susținuți în procesul de prelungire a certificării UTZ*, un standard internațional important pentru agricultură sustenabilă și durabilă.
De asemenea, 306 de specialiști de la fermele implicate în proiect au asistat la cel puțin două din cele 135 de training-uri specializate și au beneficiat și de asistență online. Aceștia au învățat de la specialiști agronomi să lucreze solul astfel încât să eficientizeze producția de cafea și să reducă pierderile.
Mai mult, timpul petrecut pentru uscarea cafelei a scăzut cu 26% în 2020, datorită celor 25 de uscătoare de cafea instalate în 2019, care au beneficiat și de asistență și mentenanță pe parcursul proiectului.
Grijă pentru viitor
Generațiile viitoare au nevoie de pasiune care să ducă mai departe moștenirea cafelei, însă o componentă importantă rămâne educația. Julius Meinl a oferit suport pentru școlarizarea a 30 de copii din fermele implicate în proiect în 2019, iar în 2020, 20 dintre elevi au beneficiat de training online și de materialele educaționale necesare pentru a-și continua studiile acasă.
Cu ajutorul acestor instrumente, fermierii își pot crește eficiența producției și, implicit, profiturile. Astfel, aceștia pot investi mai mult în propria lor afacere, lăsând o moștenire importantă generațiilor viitoare.
„La Julius Meinl, credem cu tărie că bunăstarea de care ne bucurăm și standardele ridicate de viață trebuie să mențină lumea la fel de frumoasă și diversificată pentru generațiile viitoare. Proiectul Colombian Heritage reîntărește această direcție, dar aduce și un strop de altceva consumatorilor: aceleași produse premium, dar care provin din surse 100% sustenabile și care contribuie activ la creșterea eficienței și sustenabilității producției de cafea. O ceașcă cu cafea unică, în care poți simți din plin pasiunea și expertiza generațiilor de fermieri columbieni care au produs-o. Acest proiect îi încurajează să continue și să îmbunătățească producția de cafea, lăsând în urmă o moștenire valoroasă generațiilor viitoare.” – Mădălina Sultan, Marketing Manager Julius Meinl România.
Din această toamnă, compania relansează pe piața din România două sortimente de cafea boabe certificate UTZ, sub eticheta Colombian Heritage: Espresso Arabica UTZ, Premium Collection, în împachetările de 500g și 1kg și Caffè Crema Selezione UTZ, Premium Collection, în împachetarea de 1kg.
* Certificarea UTZ este un standard foarte important în etichetarea produselor de cafea ce provin din agricultură sustenabilă, concepute cu grijă pentru natură, dar respectând și bunele practici pentru angajații fermelor. Producătorii certificați trebuie să treacă printr-o serie amplă de verificări, iar codurile și reglementările sunt revizuite din 5 în 5 ani.