Hotii online inseala copii cu site-uri de jocuri
De cele mai multe ori, infractorii falsifica website-uri de jocuri online pentru a intra in posesia informațiilor de utilizator. De data aceasta, acestia directioneaza atacuri de tip phishing catre comunitatea virtuala <<Habbo Hotel>>. Jocul vizeaza audienta de adolescenti, ex. cu varsta intre 12 si 16 ani. Folosind website-uri false si accesul pe bloguri dubioase, faptasii incearca sa intre in posesia informatiilor de conectare a utilizatorilor. Expertii laboratoarelor G Data Security au detectat deja website-uri contrafacute in franceza, olandeza, spaniola si engleza. Autorii sunt in special interesati mai ales de aflarea detaliilor de cont a tinerilor jucatori si a detaliilor cartilor de credit ale parintilor lor.
Una dintre cele mai mari comunitati de jocuri non-violente este afectata de un val de atacuri de phishing. Site-urile contrafacute cer utilizatorilor sa introduca numele si parola. Practic este imposibil pentru copii si chiar si pentru adulti sa faca diferenta intre site-urile adevarate si cele contrafacute.
Riscurile pentru jucatori
Furtul informatiilor de cont reprezinta un adevarat pericol deoarece daca un utilizator deja inregistrat isi introduce informatiile pe un site de phishing, hotii de identitate se pot conecta la joc si pot sa participe la joc sub numele unui jucator adevarat.
Mai mult decat atat, hotul de cont poate cheltui monedele victimei disponile pe Habbo. Faptasii incearca deasemenea in diferite moduri sa vanda acesti bani virtuali pe bani adevarati. De exemplu, o vanzare are loc pe o platforma de licitație gen eBay – schimbul banilor virtuali are loc în joc.
Cartile de credit ale parintilor, vizate de hoti
Un alt risc este reprezentat de phishing-ul asupra bancii: pe pagina de start oficiala a furnizorului de joc, utilizatorii pot procura monede virtuale Habbo. Plata prin carti de credit este una dintre modalitatile de plata.
Hotii virtuali atrag de asemenea utilizatori care ofera spre vanzare monede sau credite Habbo. Daca utilizatorul isi introduce informatiile cartii de credit pe site-ul de phishing, atunci hotii pot face ei insisi achizitii cu aceste informatii sau pot vinde informatiile cartii de credit pe website-uri din lumea interlopa.
Inselatorie pe blog vizand copiii.
Un alt scam destul de viclean este pus in circulatie, unul prin care copii sunt foarte posibil sa fie atrasi. In mod general, monedele Habbo pot fi cumparate de la operatori adevarati prin intermediul unei linii telefonice premium. Taxa este de 3,30 € pe apel pentru 18 monede Habbo. Este nevoie de o identitate Habbo pentru legitimare. Aceasta identitate este creata pentru fiecare utilizator in parte si ca o consecinta, este unica. Hotii online folosesc aceasta modalitate de plata intr-un mod fraudulos. Inselatoria include crearea unui simplu blog de catre hoti care pot apoi sa ispiteasca jucatori Habbo cu ceea ce par a fi monede gratuite. Autorul blog-ului pretide ca identitatea sa Habbo este un cod de administrator. Codul de administrator pare sa faca apelul, astfel incat monedele Habbo sa fie gratuite. Cu toate acestea, prin prezentarea codului de administrator, monedele Habbo care au fost achizitionate, sunt creditate pe contul hotului si nu pe cel al adevaratului cumparator.
Cum sa evitati capcanele
G Data recomanda ca toti parintii sa viziteze site-urile pentru o anumita varsta, impreuna cu copiii. Parintii ar trebui sa supravegheze activitatea pe internet a copiilor lor. In general : utilizatorii ar trebui sa examineze cu atenție URL-ul din browser inainte de a-si introduce numele de utilizator si parola. Pentru o prima inregistrare pe <<Habbo Hotel>>, ar trebui folosit fara exceptie website-ul sigur al furnizorului https://www.habbo.de/register .
{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}