Junior Chamber International (JCI) Bucureşti a organizat în luna februarie „Ziua Porţilor Deschise – JCI şi spiritul antreprenorial”. Evenimentul, care a avut loc la Hotelul Intercontinental, a reunit peste 200 de oameni din cele mai diverse domenii.
Tinerii dornici să-şi clădescă o carieră în antreprenoriat au avut astfel ocazia să afle de la Peter Barta, Marius Ghenea, Dragos Manac, Sandra Pralong, Ciprian Trandafirescu, Radu Tudorache, Mihai Stanescu si alti oameni de succes în domeniu poveştile acestora, viziunile lor despre spiritul întreprinzator, beneficiile acestuia şi părţile sale negative.
Totodată, participanţii au avut ocazia să cunoască mai bine organizaţia, să se întâlnească cu foşti membri, să afle despre istoricul şi valorile acesteia, despre cele patru arii de activitate, despre proiectele din trecut şi despre planurile pentru viitor ale JCI.
”Credem foarte mult in spiritul antreprenorial. Acesta reprezintă pentru JCI iniţiativă, inovaţie, ducerea unui proiect sau a unei activităţi la capăt, înseamnă să eşuezi şi să mergi mai departe. Spiritul antreprenorial nu are limitări şi se poate manifesta atât într-o corporaţie mare, cât şi într-un start-up, într-o organizaie non-profit sau într-o instituţie publică”, a declarat Tudor Maxim, preşedintele JCI Bucureşti, la deschiderea evenimentului de la Intercontinental.
Cei care s-au regasit în proiectele pe care organizaţia le desfăşoară, au avut posibilitatea să îşi manifeste dorinţa de a deveni membru JCI Bucureşti. În urma unei selecţii riguroase, conducerea organizaţiei a invitat 25 de noi membri să se alăture echipei JCI Bucureşti.
Aceştia au participat la un training de perfecţionare la Predeal. Pe parcursul a două zile, noii membri s-au familiarizat cu valorile organizaţiei şi cu proiectele acesteia şi au deprins cele mai utile instrumente de lucru pentru managementul proiectelor, printre care se numără matricea logică, mind-mapping sau diagrama Gantt.
Întreaga echipă JCI Bucureşti şi-a propus pentru prima parte a anului 2010 realizarea unor proiecte îndrăzneţe pe tema antreprenoriatului în România. Printre acestea se numără continuarea proiectului Business Target Club, înfiinţarea Clubului Tineri Antreprenori – Start, prima ediţie a proiectelor „Coaching pentru antreprenori” sau „Business pe bicicletă”.
Prin aceste proiecte, JCI îşi propune să pregătească liderii României de mâine, oferindu-le oportunităţi de dezvoltare personală, pentru a genera schimbări pozitive în comunităţile locale şi apoi la nivelul întregii societăţi.
Despre JCI
Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri cetateni activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”.
JCI Bucureşti s-a înfiinţat în anul 2003 şi derulează proiecte cu tematici legate de cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi twinning-uri) şi responsabilitate faţă de comunitate (proiecte sociale).
Mai multe informatii despre organizatie si proiectele sale, puteti afla consultand site-ul //www.jcibucuresti.ro/
{mosloadposition user10}