joi, 23 februarie 2017, 20.00, Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță
Licitația Colecției Corneliu Vadim Tudor – partea a III-a
Încărcată de istorie, colecţia lui Corneliu Vadim Tudor este unică.
Cu o încărcătură emoţională ce poate stârni pasiuni oricărui român, fragmentul din gorunul de la Țebea, parte din colecţia C. V. Tudor, este o relicvă-simbol. Gorunul reprezintă locul de unde Horea îi îndemna pe moţi la răscoală. În apropierea sa este înmormântat marele revoluţionar şi iubitor de ţară, Avram Iancu.
Licitaţia se adresează tuturor pasionaţilor de rarităţi, care vor putea achiziţiona la preţuri accesibile (între 35 şi 50 de euro) cărţi valoroase precum: Strajnicul tipărit la Blaj în 1817, Enciclopedia greacă tipărită la Viena în 1813, Conceptele predicabile pentru cele patru Evanghelii publicată în 1670, Dicționarul de medicină, de chirurgie și de științe relevante publicat la Paris în 1905 etc.
Pentru pasionaţii genului epistolar, colecţia cuprinde o serie de scrisori cu semnătură olografă. Scrise de personalități precum compozitorul Camille de Saint-Saëns (preţ de pornire de 250 euro), președintele Franței Georges Clemenceau (preţ de pornire de 150 de euro) sau pictorului Marc Chagall (preţ de pornire de 100 de euro), aceste scrisori sunt tot atâtea moduri de a surprinde istoria, trăită și influențată de aceste personalități.
Alte obiecte încărcate de istorie prezente în licitaţia din 23 februarie sunt: Carafa Louis XVI, pentru vin, care ar fi aparținut lui Alexandru Ioan Cuza (preţ de pornire de 150 de euro), Stema Casei Regale (preţ de pornire de 35 de euro), Medalii comemorând personalităţi ale culturii româneşti, vechi icoane pe lemn şi pe sticlă etc.
Istorie va deveni şi limuzina tribunului, un Chrysler LX 300C, care va intra în Licitaţia Colecției Corneliu Vadim Tudor – partea a III-a cu un preţ de pornire de 3.000 de euro.