Graham Bell, Thomas Edison, Guglielmo Marconi şi Nicola Tesla, personalități importante ce au adus un aport dezvoltării electricității, au fost omagiate de Enel prin picturi realizate pe un post de transformare din București. Artistul urban Mihai Comănescu, cunoscut sub numele de Boeme, a reprodus pe cei patru pereți ai instalației amplasate sub podul Pipera sute de ani de inovație, fără de care viața modernă nu ar fi fost la fel.
Aflat la al treilea an de desfășurare, proiectul Enel City of Energy a dedicat în 2013 mai multe posturi de transformare diferitelor forme și stiluri de artă, fiecare temă fiind unică.
Astfel, a luat naștere, pe pereții unui post de transformare din parcul Titan, București, o uriașă carte de colorat pe care au desenat zeci de copiii, părinți si bunici înarmați cu cretă colorată, acuarele și pensule.
Artistul urban Allan Dalla și-a dezlănțuit energia pe zidurile unui nou post de transformare aflat în Splaiul Independenței, tot în București, creând primul anamorphic din țară. Lucrarea, privită dintr-un anumit punct fix, dezvăluie unul dintre personajele deja cunoscute ale artistului. Anamorphicul reprezintă o proiecție sau o perspectivă distorsionată pentru care privitorul are nevoie să utilizeze dispozitive speciale sau să ocupe un punct de vedere specific pentru a reconstitui imaginea.
Tot în acest an, Enel a celebrat ziua Biodiversității dedicându-i un post de transformare aflat în complexul Delfinariului din Constanța. Șase specii de plante, păsări și mamifere pe cale de dispariție sau amenințate din zona Dobrogei și a Mării Negre, au fost ilustrate pe pereții acestei instalații, ca un semnal de alarmă pentru tinerele generații cu privire la protejarea speciilor.
Un nou stil artistic a fost pus în practică pe postul de transformare din Parcul Carol, unde sute de baloane pline de vopsea au fost lansate de zeci de tineri dornici de distracție, ce au reprodus opera celebrului artist Jackson Pollock. Numărul de baloane a fost decis de fanii paginii de Facebook Enel Sharing Romania, care au transformat Like-urile în baloane cu vopsea. Rezultatul a schimbat imaginea zonei din Parcul Carol, a umplut-o de culoare și de energie pozitivă.
Proiectul City of Energy va continua să transforme orașul într-unul plin de artă și culoare, prin opere inovatoare ale tinerilor artiști, folosind ca suport posturile de transformare ale companiei Enel.
Despre City of Energy
Enel, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, derulează, pentru al treilea an consecutiv, proiectul City of Energy ce contribuie la îmbunătățirea și schimbarea Capitalei într-un oraș mai frumos și mai atractiv. Urmând modelul pe care compania l-a implementat cu mult succes în Spania, City of Energy s-a dovedit a fi un real succes pentru România și a fost primit cu mult entuziasm de comunitatea urbană. Aceștia au avut ocazia să își lase amprenta în diferite zone ale Bucureștiului, schimbând posturile de transformare Enel în opere de artă moderne.
Proiectul City of Energy a debutat în 2011 cu un concurs de design la care au participat 10 artiști urbani, printre care nume deja cunoscute precum Saddo, Sinboy sau Pisica Pătrată și a continuat cu o expoziție extraordinară de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România. A fost un prim pas făcut de compania Enel pentru a umple de culoare Bucureștiul.
În 2012 campania a continuat cu o nouă provocare, tinerii pasionați de artă urbană s-au lăsat inspirați de energie și au aprins orașul în culori în cadrul unui nou concurs de design. Evenimentul a adus împreună atât artiști urbani, skateri, rolleri, cântăreți si DJ care au animat Parcul Tineretului din capitală.