Activitatea ISOGREEN a fost premiată la GREEN GALA AWARDS 2023, desfășurată joi, 26 octombrie, la One Towers din București. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) și Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF). Peste 60 de companii, instituții bancare și autorități publice locale au participat la gală, evenimentul fiind deschis de Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, care a avut un mesaj de susținere și felicitare pentru finaliști.
Trăim într-o lume în care sustenabilitatea și eficiența energetică devin vitale pentru supraviețuire, iar acest premiu de Excelență în utilizarea principiilor de Economie Circulară validează angajamentul și misiunea companiei în ultimii șase ani – de a participa la schimbarea paradigmei din industria construcțiilor prin a pune accentul acolo unde îi e locul: pe eficiență energetică și confortul locuințelor obținut într-un mod sustenabil.
„Acest premiu reprezintă nu doar o realizare pentru ISOGREEN, ci și un semnal pozitiv pentru întreaga societate. Ne angajăm să ajungem printre jucătorii cheie în domeniul construcțiilor sustenabile și să contribuim la un viitor mai verde pentru noi toți”, spune Gabriel Crîngeneanu, Fondator și Manager General ISOGREEN, despre Premiul de Excelență.
Juriul independent a fost format din specialiști de renume din domeniul academic, privat și administrației centrale. Printre aceștia s-au numărat Luminița Bălălău, Guvernul României, Departamentul de Dezvoltare Durabilă; Direcția Strategii Programe și Proiecte de Dezvoltare Durabilă, Șerban Țigănaș, Decan Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Cofondator Dico&Țigănaș – Birou de Arhitectură, Horia Petran, Președintele Clusterului Pro nZEB, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN – INCERC, Dorin Beu, Conferențiar Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Președintele RoGBC Transilvania, Ciprian Sipoș, Zero Waste Creative Thinker, Green Interior Designer.
Premiul reprezintă nu doar consolidarea poziției în piață, dar și reafirmarea angajamentului companiei față de inovație, sustenabilitate și responsabilitate socială. ISOGREEN se mândrește cu dezvoltarea soluțiilor de termoizolație de cea mai bună calitate, obținută prin reciclarea deșeurilor de hârtie. Procesul îmbunătățește eficiența energetică a clădirilor, dar și contribuie la economia circulară, minimizând deșeurile și impactul asupra mediului înconjurător.
„Suntem într-o nouă eră, o nouă paradigmă se conturează atunci când vorbim de construcții. Este necesar să avem o viziune holistică asupra tuturor factorilor care influențează amprenta de CO2 a unei clădiri. Dacă vrem să ajungem la eficiență energetică și la un mediu de locuit sănătos, va trebui să construim sau să renovăm în mod durabil, să ne informăm și să obținem date obiective și comparabile despre produsele și materialele de construcție care intră în evaluarea ciclului de viață al clădirii”, a transmis Gabriel Crîngeneanu.
În cei peste șase ani de existență, ISOGREEN a făcut eforturi pentru a colabora cu parteneri strategici, autorități locale și organizații non-profit pentru a promova practici sustenabile în construcții. Compania este motivată în continuare să exploreze noi tehnologii și metode care să aibă un impact pozitiv asupra societății și a planetei.
„Într-o lume în care se estimează o creștere a costurilor energiei cu pana la 50% până în 2030, iar clădirile reprezintă 36% din emisiile de GHG și 40% din consumul de energie în UE, planurile noastre de dezvoltare sustenabilă sunt ambițioase, dar organice, realizabile, și reflectă angajamentul nostru profund față de un viitor mai responsabil și mai verde”, a mai spus Crîngeneanu.
Ambiția companiei nu se oprește aici. Următoarea etapă este una dedicată unei strategii de creștere care să-i consolideze poziția în piață, dar și să aducă și mai multe contribuții la sănătatea planetei. Planul de dezvoltare include investiția continuă în cercetare și dezvoltare, colaborarea cu institute de cercetare și universități pentru a dezvolta tehnologii de vârf, încheierea de parteneriate strategice, extinderea gamei de produse sustenabile, explorarea noilor piețe și intensificarea eforturilor în domeniul responsabilității sociale.
Sustenabilitatea nu e o modă sau un capriciu, este un curent la nivel mondial și astfel devine o absolută necesitate ca România să se dezvolte în această direcție și să urmeze reglementările europene în domeniu.