Oul este unul dintre cele mai importante alimente ale românilor, întrucât 93% dintre persoanele din mediul urban le consumă, potrivit unui studiu realizat de compania iSense Solutions. Mai mult decât atât, 83% dintre aceştia consumă ouă de cel puţin 2-3 ori în fiecare săptămână.
Indiferent de modul de preparare, românii preferă să mănânce ouă la micul dejun, însă acestea sunt consumate şi la prânz, la cină, la pachet la şcoală sau la serviciu sau ca gustare între mese.
Atunci când cumpără ouă, cei mai mulţi români (94%) îşi doresc ca acestea să fie proaspete, însă alte criterii pe care le iau în considerare sunt raportul calitate-preţ (87%), originea cât mai naturală (să provină de la găini hrănite natural – 85%) şi gustul cât mai asemănător cu cel al ouălor de ţară (84%).
Potrivit studiului, cea mai apreciată marcă de ouă de în rândul bucureştenilor este Familia Toneli, aproape jumătate dintre aceştia (48%) consumând aceste ouă în ultimele 12 luni.
„Pentru bucureşteni, care sunt de obicei şi mai atenţi decât restul românilor la calitatea produselor, brandul care a reuşit să răspundă cel mai bine preferinţelor consumatorilor (produse proaspete, raport bun calitate-preţ, origine naturală şi gust ca la ţară) este Familia Toneli: 1 din 2 bucureşteni o consumă, iar 27% sunt loiali acestei mărci (o consumă cel mai des). Aceste rezultate sunt impresionante, ţinând cont că vorbim despre o piaţă pe care nu ne-am aştepta, în mod normal, ca marca să fie atât de importantă”, afirmă Andrei Cânda, Managing Partner iSense Solutions.
Studiul a fost realizat online de către compania iSense Solutions pe un eșantion de 1.000 de respondenți, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru mediul urban. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.