Lansarea primului sezon
Podcastul Sustainable Living propune un dialog despre adoptarea unui stil de viaţă prin care ne putem reduce amprenta ecologică personală sau la nivelul societăţii. Experţi internaţionali, oameni de ştiinţă, jurnalişti, reprezentanţi ai mediului academic, dar şi oameni din diverse domenii care au adoptat un stil de viaţă sustenabil vin să inspire audienţa.
Invitaţii care vor da voce discuţiilor despre sustenabilitate în cadrul unui prim sezon Sustainable Living Podcast lansat astăzi sunt: Therese Hydén, Ambasadorul Suediei la Bucureşti; László Borbély, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă; Mona Nicolici, Radio Journalist Europa FM şi Sustainability & CSR Consultant; Valentin Negoiță, Președinte al Organizaţiei ECOTIC, Marius Costache, Director General Green WEEE; Anastasia Staicu, Președinte Asociația SNK; Dr. Sorin Cebotari, Project Manager Infoclima.ro.
Suedia ocupă o poziție fruntașă în clasamentul sustenabilității, iar motto-ul acestei ţări pentru a îndeplini obiectivele de dezvoltare sustenabilă poate fi rezumat ca “Provocarea cea mai mare a lumii este cea mai mare oportunitate”, după cum spune Therese Hydén, Ambasadorul Suediei la Bucureşti, invitată a primului episod Sustainable Living Podcast:
„De fapt, conștientizarea despre problemele sustenabilității trebuie să fie discutate în toate țările, atât în România și Suedia, cât și la nivel global. Aș spune că gradul de conștientizare al publicului este important din multe motive și vă dau ca exemplu două dintre acestea. Primul este că publicul constituie societatea, care este în tranziție și, din această cauză, noi, publicul, societatea, trebuie să înțelegem “De ce?”, “Ce?”, “Cum?”. De ce este nevoie de tranziție? Ce implică tranziția? Și cum am putea, toți, să ne asigurăm că tranziția este realizată complet. Pentru ca tranziția să aibă succes trebuie ca toți să ne schimbăm comportamentul și atitudinile. Conștientizarea determină atitudinea, iar atitudinea determină comportamentul nostru. Conștientizarea din urma acestui podcast ne va ajuta să ne facem partea noastră, ca membrii ai societății în tranziție și, de asemenea, ne va ajuta să verificăm dacă ceea ce fac autoritățile sau mediul privat sunt lucruri bune, pentru a fi o dezvoltare sustenabilă și o tranziție înspre o societate mai sustenabilă.”
Acest prim episod este disponibil pe site-ul www.sustainableliving.ro şi canalele de podcast (Spotify, Google Podcasts), şi poate fi urmărit în format video pe canalul de YouTube al proiectului.
Gazda Sustainable Living Podcast este Nicoleta Talpeş, antreprenor si expert în comunicare strategică pentru proiecte cu impact social, cu o experiență de 14 ani în dezvoltarea de proiecte atât pentru companii, cât şi pentru ONG-uri.
Sustainable Living Podcast face parte din portofoliul de proiecte de comunicare sociale dezvoltate de Media Image Factory, în aria sustenabilităţii, alături de platforma de educaţie ecologică Guerrilla Verde, GreenTech Film Festival, dedicat popularizării tehnologiilor verzi, şi documentarul 10 (ZECE).
Dialogul cu invitaţii acestui sezon se transmit dintr-o locaţie unde sustenabilitatea e la ea acasă, Seneca Anticafe.
Un proiect susţinut de Ambasada Suediei la Bucureşti, Every Can Counts România, Asociaţia Alucro, SNRB, Stratos, Eco Synergy, Respo DEEE, Green Group, Organizaţia ECOTIC şi Radio Eco Natura.
Unde puteţi urmări Sustainable Living Podcast:
Spotify: https://spoti.fi/3rI4agY
Facebook: www.facebook.com/SustainableLiving.ro
Instagram: www.instagram.com/SustainableLiving.ro