Cel de-al doilea sezon al celui mai savuros concurs gastronomic al momentului, „Top Chef”, a ajuns în etapa finalei, astfel că, luni, 20 ianuarie, de la ora 20:30, la Antena 1, cei patru concurenţi rămaşi în competiţie, Alexandru Iacob, Mihai Irimia, Veres Istvan şi Daniel Grosu, se vor bate pentru premiul de 30 000 de euro şi titlul de „Top Chef”.
Ultimul episod va fi format din trei probe în care, la sfârşitul fiecăreia, un finalist va părăsi competiţia. Astfel, bătălia finală se va da între cei mai buni concurenţi, ultimii doi bucătari rămaşi în cometiţie. În platoul emisiunii nu vor fi doar susţinătorii finaliştilor, ci şi cele mai dragi persoane ale juriului: Lipaz, fiica cea mică a lui Hadad, Monica, soţia lui Nicolai Tand şi bunica lui Tudor Constantinescu, persoana datorită căreia juratul şi-a putut îndeplini visul, acela de a găti şi de a urma o şcoală gastronomică în străinătate.
La jurizarea finală, alături de cei trei Chefi, vor degusta şi invitaţii membrilor juriului care înainte de a fi anunţată proba finală au povestit care sunt felurile preferate de mâncare, dându-le astfel ponturi celor doi bucătari: „Mie-mi place foarte mult peştele pentru că este sănătos. Tati găteşte mult peşte acasă cu paste al olio”, mărturiseşte Lipaz, fiica lui Chef Hadad.
Întregul moment va putea fi urmărit luni, de la ora 20:30, la Antena 1. Tot atunci, se va desemna câştigătorul titlului de „Top Chef” şi al premiului de 30 000 de euro.