Si anul acesta, vin in sustinerea campionatului scolar de gastronomie, nume de excelenta din industria de HoReCa si retail.
Astfel, in panelul 1 al evenimentului vor sustine demonstratii culinare, Executive Chef Novotel Dumitru Bucsa, Corporate Chef Parmafood John Menumorut, Chef Gabriel Gorgan, director educational la Horeca Culinary School si Stelian Stefan, sommelier international si director national de vanzari la cramele Lacerta.
Chef Dumitru Bucsa are o experienta de 30 de ani in domeniul gastronomic, dintre care 22 de ani in cadrul grupului Accor si are cursuri de perfectionare urmate in Franta. Este autodidact dar asupra carierei sale au avut o mare influenta alti bucatari celebri si mentorul sau. Promoveaza produsele locale pe cat posibil, iubeste simplitatea, este implicat in educatia noii generatii de bucatari si este un luptator impotriva risipei alimentare. Chef Bucsa sustine ca “Tinerii pentru a ajunge mari bucatari sau la maturitate profesionala, trebuie sa fie deschisi, trebuie sa fie infometati de cunoastere, sa fie dispusi sa munceasca enorm”.
Chef John Menumorut a inceput sa gateasca la varsta de 14 ani in vacantele scolare, in restaurantul familiei sale. A inceput de jos, curatatand tone de legume si spaland munti de vesela. De atunci au trecut cateva zeci de ani si astazi John se poate lauda cu o cariera diversificata in HoReCa, este corporate chef si brand Ambassador al catorva dintre cele mai cunoscute branduri importate de catre Parmafood Group dar detine si propriile afaceri care pleaca de la plasament de personal, consultanta si pana la catering. John Menumorut sustine campionatul din 2017 cand a avut loc prima editie.
Chef Gabriel Gorgan este senior lecturer si director educational la Horeca Culinary School, singura scoala de gastronomie din Romania, acreditata World Chefs Association. Are o experienta de peste 10 ani in organizarea de evenimente in zona HoReCa si cu toate ca nu ii place sa se prezinte astfel, este si specialist in comunicare. Dar cum viata bate intotdeauna filmul, pasiunea pentru gastronomie a fost mai puternica decat toate! Gabi spune ca “Exista o bucatarie interioara in toate, indiferent de domeniu. Lucrurile se toaca marunt, se gatesc sau se framanta si se dospesc lent, iar asta ne alimenteaza viata”. Si aici as adauga ca pasiunea este chintesenta lui Gabi Gorgan.
Au acceptat invitatia de a sustine campionatul si Stelian Stefan, sommelier international care in premiera pentru un campionat scolar, va face asociere de vinuri cu preparatele chefilor invitati, astfel elevii care vor participa la campionat, vor invata si secrete din culisele asocierii vinului cu mancarea buna.
S-au mai alaturat Dr. Ing Cercetator Irina Mexi, directorul laboratorului Elisa de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare care va sustine o scurta sesiune asupra sigurantei alimentare; Cristina Van Der Schaaf, fondatoarea Horeca Culinary School, Dina Ionescu co-proprietar Teamfresh Horeca, Anda Voicu Director de Marketing la Fuchs Gruppe si Maria Andrei, jurnalist PrimaTV.
Academia Junilor Bucatari cel mai mare eveniment de educatie gastronomica din tara ce se adreseaza, elevilor din liceele cu clase de bucatari, scoli profesionale bucatarie si invatamant dual bucatarie, care inafara campionatului are un program de workshop-uri intensive de gastronomie, adresate acelorasi elevi. A fost fondat in anul 2017 de catre Gabriella Pascaru Bisi si Sandro Bisi sub numele “Alimentatie Rationala pentru Sanatate”, fiind re-branduit in anul 2023.
De ce sa se inscrie liceele la acest campionat:
- Academia Junilor Bucatari este conceputa pentru a sustine, a spori si a scoate in evidenta, talentul elevilor in gastronomie.
- Juriul Academia Junilor Bucatari 2024 este format din nume prestigioase a industriei de Ho.Re.Ca si reprezentanti a diferitelor branse si a presei. Primirea recunoasterii de la astfel de figuri de autoritate, pot oferi elevilor un impuls semnificativ atat in cadrul competitiei, cat si in viitoarea cariera.
- Participarea la campionat, confera totodata si oportunitatea unica de a crea noi relatii cu elevi de la alte licee/colegii de specialitate, crearea de noi colaborari si schimburi de idei.
- Nu in ultimul rand, mentionam importanta punerii la dispozitie de catre organizatori si partenerii evenimentului a celor mai bune produse din Ho.Re.Ca si retailul alimentar, acest lucru conferindu-le elevilor posibilitatea de a crea preparatele din concurs mai usor si cu mai multa creativitate.
Editia din acest an se va desfasura pe data de 22 Noiembrie, la LIceul Tehnologic Cezar Nicolau din localitatea Branesti, Ilfov.
Fondatorii promit o editie incendiara!
Puteti urmari Academia pe noua pagina Facebook aici: https://web.facebook.com/profile.php?id=61553948302330.