Piața restaurantelor din România este tot mai dinamică iar acest lucru se vede în investițiile care depășesc 7 miliarde de lei. Bucureștiul deține o cotă de 67% din această piață. Cea mai recentă incvestiție, de 250.000 de euro, a fost făcută într-un restaurant cu specific american, deschis în Capitală chiar cu o săptămână înainte de Crăciun. Situat pe Strada Iancu Căpitanu nr. 26, Banjo Jack are în prezent 10 angajați, iar în următoarele săptămâni va ajunge la 40. Piața horeca din România depășește în acest moment 30.0000 de restaurante.
Banjo Jack este un restaurantul cu specific american, realizat după modelul localurilor din orașul Chicago și aduce în capitala României ceva din atmosfera unică a Orașului Vânturilor, celebra metropolă de pe malul lacului Michigan. Rețetele sunt creația lui Chef Paco Ruiz, care deține în Chicago un lanț de 8 restaurante. Meniul se diferențiază prin preparatele low & slow, pregătite într-o afumătoare tradițional americană, așa cum se întâmplă în restaurantele din Chicago, care au devenit faimoase și datorită acestui stil unic de preparare. Clienții vor putea comanda, de asemenea, și whiskey burger, celebru Tomahawke sau T-Bone Steak. Bonul mediu este de 70 de lei pentru o persoană.
Cu o capacitate de 120 de locuri, restaurantul este deschis între orele 16:00 și 1:00, iar atmosfera este completată prin muzică live, în special Jazz. Lumea localurilor din Chicago este reflectată pe larg în filmele de la Hollywood, inclusiv datorită faptului că a devenit celebră pe vremea lui Al Capone, iar acest lucru se regăsește și în decorul de la Banjo Jack.
Mâncarea tradițional americană se află în top 10 bucătării preferate în întreaga lume.