Proiectul AVE Exemplo, in care SIVECO Romania este partener, urmareste sa stabileasca metode de recunoastere a competentelor dobandite prin moduri informale de invatare
Dobandirea de noi abilitati este esentiala pentru gasirea unui loc de munca, in conditiile in care numarul somerilor a ajuns in tarile membre ale Uniunii Europene la peste 21,5 milioane (potrivit Oficiului de Statistica al Comunitatii Europene, EuroStat).
Statele membre trebuie sa asigure prin sistemele lor de educatie, dar si prin invatarea continua, competente de baza pentru fiecare cetatean activ.
Proiectul european AVE Exemplo, in care SIVECO Romania este partener, are ca obiectiv certificarea competentelor dobandite in mod informal in timpul serviciului.
Proiectul are in vedere nevoile mediului de afaceri, astfel incat competentele acumulate prin moduri informale de invatare, corelate cu cele existente sa poata rezolva problemele curente care apar in cadrul organizatiilor.
"Ave exemplo" inseamna mijloace de evaluare a competentelor dobandite informal intr-un cadru organizat, vizibilitatea si valorificarea acestei experiente.
In cadrul acestui proiect, SIVECO Romania va asigura rapoarte de tara referitoare la Sistemul National de Invatamant Vocational, chestionare despre starea evaluarii angajatilor in companii si nevoia lor de instruire, precum si un e-portofolio pilot.
Proiectul este cofinantat de European "Lifelong Learning Programme 2007-2013”, Leonardo da Vinci. Autoritatea Contractanta este Comisia Europeana, coordonatorul proiectului fiind Turkish Employers’Association of Metal Industries. Bugetul total alocat este de 399.870 euro, durata implementarii proiectului fiind de 21 luni (decembrie 2007 – noiembrie 2009).
Obiectivul general al programului sectorial Leonardo da Vinci este cresterea numarului nou angajatilor la cel putin 80 000 pe an.
Partenerii proiectului sunt bfz o.p.s.,Cehia; Research Institute for VET, Germania; ESTA Bildungswerk, Germania; ASSET TECHNOLOGY Ltd., Grecia; ESTA Consulting Education and Training Services Co. Ltd., Germania; MESS Training Foundation, Turcia.
Site-ul proiectului este //www.aveexemplo.org
{mosloadposition user10}