In societatea actuala s-au schimbat multe lucruri. Infiintarea Protectiei Consumatorului este unul dintre punctele forte prin care autoritatile statului demonstreaza ca pun in centru atentiei grija fata de om.
Din pacate se pot intampla multe lucruri rele. Ca gasesti o ata in painea din care musti cu pofta nu este placut, dar ce faci, cand gasesti un soarece sau o sarma, cum s-a mai intamplat? Am vazut la stiri astfel de cazuri. Si eu am gasit produse pe care a trebui sa le arunc si a fost ca si cum mi-am pus banii de bunavoie la cos.
Am cumparat unt si cand l-am desfacut am sesizat miros de vechi, iar cand am testat era amar. Toate acestea demonstreaza multe aspecte negative in activitatea firmelor din industria alimentara. Si in cazul confectiilor am avut surprize neplacute: nasturi lipiti, care la prima atingere au cazut ca popicele, fermoar defect, tiv desfacut, material destramat pe alocuri, de aceea am ajuns la concluzia ca trebuie sa fii foarte atent, cand cumperi ceva.
Stiu ca aveti argumente solide in ceea ce priveste atentia! Da, produsele care nu sunt ambalate le poti intoarce pe o parte si pe alta, dar pe cele aflate in cutii sau pungi, cum le poti verifica? Niciodata nu poti sti ce se afla intr-o paine, dar poti avea garantia ca s-a cernut faina in brutaria aceea si ca nu a fost desertat sacul direct in malaxor.
Orice consumator ar trebui sa stie ca exista o modalitate de control a activitatii unei firme si a importantei pe care acesta o acorda calitatii si securitatii partenerilor sau clientilor.
La adresa virtuala www.certificareiso.ro gasesti mai multe informatii care sa te ajute sa alegi corect producatorii.
Certificarile iso sunt barometre ale calitatii si securitatii. Niciodata nu ai sa gasesti vreun ciob sau o sarma in produsele cumparate de la firmele care detin aceste documente. Aceste documente indica prezenta culturii calitatii in institutia care o poseda.
Certificarile iso urmaresc trei domenii menite sa protejeze atat angajatii unei firme, cat si partenerii sau clientii acesteia. Acestea sunt:
-protectia oamenilor. Se pleaca de la asigurarea protectiei la locul de munca tuturor salariatilor si se ajunge la protejarea tuturor celor care consuma produsele sau traiesc in vecinatatea firmei. Ingredientele folosite pentru alimente sau materialele folosite pentru confectionarea hainelor si a lenjeriilor sunt prietenoase cu omul. De asemenea, managerul este atent fata de noxele pe care le emite in atmosfera unitatea in urma procesului de productie.
-protectia datelor. Aceasta este prioritara, cand este vorba de completarea online a unor formulare sau de plati efectuate online. Confidentiale sunt si adresele salariatilor si datele de contact ale acestora.
-protectia mediului, problema care ne intereseaza pe noi, pe toti.
Certificarile iso apara atat interesele consumatorilor si producatorilor, de aceea intreprinzatorii trebuie sa le solicite.
Pentru obtinerea certificarilor iso se poate proceda in mai multe moduri:
1. se completeaza formularul de contact online, pus la dispozitia vizitatorilor site-ului
2. lucrurile se pun la punct telefonic
3. cererea este adresata prin e-mail.
Un lucru este cert, daca te grabesti cu depunerea cererii, vei obtine un pret excelent pentru documentele care certifica prezenta calitatii la standarde inalte in firma ta si
anume la jumatate de pret.
Prima etapa a demersului o reprezinta consilierea gratuita. Expertii in certificari iti stau la dispozitie si iti recomanda tipurile de certificari potrivite domeniului activitatii tale, plus lista actelor necesare, a modificarilor impuse in firma ta si evident tarifele.
Certificareiso.ro este numarul unu in emiterea actelor cu valabilitate, in sensul ca acestea sunt inmanate solicitantului, dupa ce el indeplineste toate conditiile necesare.
Iata de ce iti spuneam la inceputul acestui articol ca poti evita ata gasita in paine si cioburile din tocana de legume din borcanul de la supermarket, verificand daca firmele producatoare detin aceste certificari. In caz afirmativ, nu mai este cazul sa mai stai pe ganduri, ci cumpara numai de la ele. Daca nu detin inca aceste documente, renunta la produsele lor!
Fii atent ca vin sarbatorile si tentatiile sunt mari! La targurile de Craciun in care vei merge cu copilul sunt figurine de ciocolata, casute din turta dulce, mici si carnaciori, dar si pulpe si legume la gratar, ceai si ciocolata calda, dar si vin fiert, clatite, gogosi si placinta cu branza. Toate iti fac cu ochiul si miros si arata ispititor.
Daca nu ai curaj sa intrebi de certificari iso, trage cu ochiul daca aceste documente sunt lipite de casuta din lemn. In caz contrar, abtine-te sa cumperi, sa nu ii faci rau celui mic si sa nu iti faci rau si tie.
Sa ne bucuram ca si in Romania a inceput sa se puna pret pe certificarile iso si ca emitentul este vigilent si nu face rabat de la calitate!
Articol de Mircea S.