Vineri, 1 martie, începînd cu ora 18.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Pţa Romană nr. 5), cititorii Aurorei Liiceanu sînt invitaţi la o întîlnire cu autoarea, prilej cu care va avea loc o discuţie despre cel mai recent volum al său, Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii, apărut de curînd în seria de autor pe care Editura Polirom i-a dedicat-o.
Cartea semnată de Aurora Liiceanu, cel mai cunoscut psiholog autohton şi una dintre cele mai de succes autoare publicate de Polirom în ultimii ani, a apărut şi în format electronic.
Invitaţi: Elisabeta Lăsconi, Virginia Costeschi, Cristian Teodorescu.
Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii prezintă povestea a două femei, Hadley Hemingway şi Zelda Fitzgerald, care par să aibă în comun un singur lucru: amîndouă au fost căsătorite cu scriitori celebri. În rest, sînt complet diferite: Hadley e o femeie care a asimilat valorile mediului din care provine şi nu îşi doreşte decît o viaţă liniştită alături de soţ şi de copii; Zelda e autonomă, excentrică, încalcă toate regulile şi încearcă mereu să se desprindă de personajele feminine create de celebrul ei soţ, care o foloseşte ca sursă de inspiraţie pentru cărţile sale.
Comparînd personalităţile şi relaţiile lor cu partenerii de cuplu, Aurora Liiceanu ne arată că Hadley şi Zelda reprezintă de fapt două tipuri feminine pe care le putem recunoaşte cu uşurinţă şi astăzi, dacă privim atent în jurul nostru.
Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare şi a predat psihologie la diferite universităţi din Bucureşti, dar şi la UQAM (Canada) sau EHESS (Franţa). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române. De aceeaşi autoare, la Editura Polirom au mai apărut: Rănile memoriei. Nucşoara şi rezistenţa din munţi (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru poveşti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viaţa nu-i croită după calapod (2011) şi Cuvinte încrucişate (2012).