Vă invităm să citiți un interviu în exclusivitate cu Izabella Albert, consultant vestimentar și autor https://stilpedia.ro despre provocări în afaceri, despre auto-limitări și depășirea lor, dar și despre obiective ambițioase și sprijinirea femeilor să își descopere stilul unic.
Pentru început, te rog să ne spui câte ceva despre tine
Numele meu este Izabella Albert și locuiesc în Florești-Cluj. Anul trecut am împlinit frumoasa vârstă de 40 de ani. Deși am absolvit Facultatea de Fizică, destinul m-a condus spre fascinantul domeniu vestimentar.
Am început viața de antreprenor cu un magazin online de haine second hand. După o aventură de 4 ani, am decis să închid această ușă și să deschid alta: consultanța vestimentară.
În prezent, misiunea mea este să ghidez femei minunate în conturarea stilului personal autentic, astfel încât să se simtă frumoase, încrezătoare și, mai presus de toate, confortabile în pielea lor.
Este o binecuvântare să pot aduce bucurie în viețile lor și să le ofer instrumentele necesare pentru a străluci în orice împrejurare. Ofer cu inima deschisă sfaturi și încurajări, deoarece cred cu tărie că fiecare femeie are o frumusețe unică ce trebuie celebrată.
Când, de ce și cum ai făcut pasul către antreprenoriat?
În 2014, am pășit cu hotărâre în lumea antreprenoriatului. Motivația mea era să câștig libertate. Dorința mea arzătoare era să pot lucra în felul meu, fără un șef, care să-mi supravegheze fiecare mișcare.
Inițial, am înființat o firmă și am creat magazinul online de haine, pe care îl gestionam în timpul liber. Am muncit din greu și, după câteva luni de efort susținut, am reușit să obțin încasări lunare constante.
Atunci am știut că era momentul să iau decizia importantă. Mi-am scris demisia și, respectând perioada de preaviz de trei luni, am părăsit cu bucurie locul de muncă.
Ce servicii oferi acum și cine sunt clienții tăi?
Mă concentrez în principal pe a ajuta femeile de peste 35 de ani să-și dezvolte stilul personal, oferindu-le educație vestimentară prin intermediul platformei mele, Stilpedia.
Am creat un curs gratuit special pentru ele, cu scopul de a le învăța cum să-și descopere stilul personal autentic și să-și construiască o garderobă funcțională.
În fiecare săptămână, împărtășesc pe blog trucuri și sfaturi vestimentare, astfel încât ele să se simtă mereu încrezătoare și să arate impecabil.
Pe lângă aceste materiale gratuite, am scris și cartea “Rețete de Stil”, o colecție de 23 de formule pentru compunerea ținutelor și alte secrete vestimentare, care le ajută să alcătuiască rapid ținute potrivite pentru orice ocazie. Momentan, cartea este disponibilă exclusiv în format digital pe platforma Stilpedia.
Care a fost cea mai mare provocare în business pentru tine? Și cum ai depășit această provocare?
Pentru mine cea mai mare provocare în business a fost să mă expun în mediul online. Îmi place să lucrez în culise și să nu atrag atenția asupra mea.
Totuși, după un an de activitate ca și consultant vestimentar, am hotărât să-mi revizuiesc complet site-ul și să includ fotografii cu mine. Această decizie a fost un pas curajos, care m-a scos din zona de confort și m-a ajutat să depășesc această provocare.
Ce îți propui pentru acest an și pentru următorul?
În următorii doi ani, am planuri mari pentru dezvoltarea proiectul Stilpedia!
În primul rând, voi continua să scriu articole relevante, iar în plus, îmi propun să creez un curs inedit. Scopul acestui curs este să ofer o experiență transformațională femeilor care își doresc să-și descopere și să-și contureze un stil personal unic.
Dar asta nu e tot! Îmi doresc să formez o comunitate de stiliste pasionate, care să ofere sprijin și îndrumare tuturor femeilor interesate să-și reinventeze stilul vestimentar.
Ți-ai atins obiectivele pe care ți le-ai propus când ai lansat afacerea? Dacă da, ai ales unele noi? Dacă nu, care e cea mai mare piedică?
Când am lansat afacerea mi-am propus să obțin lunar echivalentul salariului meu de atunci. Iar cu mândrie pot spune că am atins acest obiectiv într-un timp record, în doar câteva luni.
Acum, am o viziune mult mai mare.
Îmi propun să îndrum cinci milioane de femei să-și descopere stilul unic, astfel încât să se simtă frumoase, încrezătoare și în armonie deplină cu sine. Știu că este un obiectiv ambițios, dar pasiunea și determinarea mea mă ghidează în fiecare zi să transform acest vis în realitate.
Te-ai confruntat cu auto-limitări? Cum le-ai făcut față? Ce sfaturi ai pentru cei care trec prin aceleași temeri?
Am avut o mulțime de blocaje personale: simțeam că nu mă ridic la înălțimea așteptărilor, credeam că nu merit succesul și mă temeam de critici. Dar, am reușit să le înfrâng, ieșind constant din zona mea de confort.
Am muncit mult să mă dezvolt personal, am citit și ascultat o mulțime de cărți, dar evoluția mea a fost accelerată când am început să lucrez cu un terapeut.
Dacă ar fi să încep din nou, cu siguranță aș căuta ajutorul unui coach, terapeut sau mentor care să mă ajute să depășesc repede barierele auto-impuse.
Privind în urmă, ce ți-ai fi dorit să știi când ți-ai lansat afacerea? La ce nu te așteptai și ți s-a întâmplat ca antreprenor?
Când mi-am pornit afacerea, m-am gândit că totul va merge lin și fără probleme. M-am concentrat pe ceea ce îmi plăcea să fac și am crezut că succesul va veni ușor.
Dar antreprenoriatul este o călătorie cu urcușuri și coborâșuri, cu momente de bucurie și dezamăgiri. Uneori este greu, alteori este mai ușor să fii antreprenor.
Aș fi vrut să știu că viața de antreprenor este total diferită de cea de angajat.
Nu știam că o să fiu nevoită să învăț atât de multe lucruri din afara domeniului meu principal. Pe parcurs, am învățat să creez site-uri web și magazine online, am învățat despre marketing, copywriting, vânzări și personal branding – tot ceea ce era necesar pentru a obține succesul în afacere.
În mod surprinzător, antreprenoriatul m-a schimbat mult în acești 9 ani. Am crescut mult, am evoluat, mi-am schimbat modul de gândire și am înfruntat multe temeri.
Care ar fi top 5 sfaturi pe care le-ai da cuiva care vrea să urmeze aceeași cale, a antreprenoriatului?
1. Suflecă mânecile. Nu cred în promisiunile de îmbogățire rapidă. Toți oamenii de succes au muncit din greu la început.
2. Nu contează de câte ori cazi, important e de câte ori te ridici – este o replică din Rocky, pe care o urmez și eu. Eșecurile fac parte din joc, dar ele ne oferă lecții valoroase pentru viitor. Cel mai important este să nu renunți niciodată.
3. Rămâi fidel ție însuți. Pe parcursul aventurii antreprenoriale, mulți vor încerca să-ți dicteze cum să acționezi sau ce să fii pentru a avea succes. Ascultă cu atenție, dar alege doar acele sfaturi care se potrivesc cu cine ești tu cu adevărat. Rămâi autentic, pentru că asta te va diferenția de ceilalți și te va conduce către succes.
4. Învață continuu și fii flexibil. Lumea se schimbă mereu, iar preferințele și cerințele clienților se modifică odată cu ea. Dacă te adaptezi, rămâi relevant pe piață; dacă nu, pierzi.
5. Fii descurcăreț. Folosește eficient și creativ resursele de care dispui ca să rezolvi problemele și în final să obții rezultatele dorite.
Și să încheiem pe o notă personală: Spune-ne 5 lucruri pe care nu le știe lumea despre tine.
1. Fiind introvertită, nu-mi place să ies în evidență
2. Știu să eficientizez și să simplific lucrurile complicate
3. Îmi place să petrec timp singură ca să-mi analizez gândurile și emoțiile
4. Mă îmbrac doar în alb-negru, ceea ce îmi reflectă și gândirea
5. Sunt o iubitoare de animale
Care e cuvântul care te definește? Dar cuvântul care definește afacerea ta?
Cuvântul care mă definește este: INTEGRITATE
Cuvântul care definește afacerea mea este: STIL