Oana Orlea
Editura Leda
Patruzeci si sapte de texte, toate scurte si despre intalniri de tot soiul – iata un rezumat scurt al Intalniri pe muchie de cutit. Un rezumat insa nedrept, pentru ca pe cat de scurte sunt povestirile, pe atat de concentrata este esenta lor. Desigur, pentru cei care doresc sa citeasca printre randuri.
Intelesuri multiple asadar – mai directe, mai subintelese, mai gandite – intalniri cu personaje diverse, in fapt cu oameni pe care – cel putin pe unii – parca i-ai cunoaste, iar pentru cititori intalniri cu multe situatii, cu trairi ale autoarei – ceva deosebit.
O carte fina asadar, o lectura interesanta care ar fi bine sa nu se realizeze in graba.
Se cuvine sa amintim si ca Oana Orlea este pseudonimul de scriitoare al doamnei Maria-Ioana Cantacuzino, descendentă dintr-o familie aristocrată, nepoată a Mariei Rosetti-Enescu (prinţesă Cantacuzino) şi a lui George Enescu. O experienţă de viaţă, nedreaptă şi traumatizantă – elevă de liceu, este arestată şi condamnată pentru distribuire de manifeste împotriva regimului comunist instalat în România –, îi marchează existenţa şi drumul ca scriitoare.
Debutul literar datează din 1968, când publică, în ţară, scrierea Calul de duminică (Editura pentru Literatură). (din prezentarea oficiala)
Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.