Alexandru Arsinel si Vladimir Gaitan
„Cazul Arșinel“ – subiectul unei cărți lansate, în premieră, la Gaudeamus
Și a fost mâna lui Dumnezeu…, o carte – mărturie scrisă de Oana Georgescu
„Îmi doresc nespus ca toți aceia care vor citi această carte să mă cunoască și mai bine. Nu doar ca pe Alexandru Arșinel, actorul de teatru și de film, artistul, interpretul, directorul de teatru, ci așa, ca pe un om ca toți oamenii. Vreau să mă cunoașteți exact așa cum sunt eu și la fel cum sunteți dumneavoastră.” Alexandru Arșinel
Sâmbătă, 22 noiembrie, ora 14.30, la Targul de carte Gaudeamus, vă invităm la o întâlnire cu actorul Alexandru Arşinel ocazionată de lansarea cărţii: Și a fost mâna lui Dumnezeu…, de Oana Georgescu.
Vor fi prezenți alături de Alexandru Arșinel, autoarea cărții, Oana Georgescu, artiștii Teatrului de Revistă Constantin Tănase, personalități ale vieții cultural-artistice și medicale și o parte dintre cei care au determinat scrierea cărții: Prof. Dr. Mihai Lucan, Prof. Univ. Dr. Monica Pop, Dr. Vasile Ciubotaru, Dr. Bogdan Stănescu, Dr. Col.(r) Dr. Dumitru Ivașcu, Dr. Ciprian Lucan, Dr. Adrian Bărbos ș.a.
Evenimentul va avea loc la standul Editurii ALL.
„Cazul Arșinel“ a făcut multe valuri în presa românească din toamna lui 2013. Dar cum au stat lucrurile cu adevărat puteți afla numai din cartea-mărturie scrisă de Oana Georgescu. Vă vor spune cum au stat de fapt lucrurile chiar medicii care i-au salvat viața. Dar veți afla din această carte și de ce crede Alexandru Arșinel că a fost mâna lui Dumnezeu.
Despre autoare:
Oana Georgescu este Secretar Literar Artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, specialist în Relații Publice și Comunicare, scriitor, jurnalist, realizator TV, profesor, organizator de evenimente, impresar artistic, consilier de imagine. A absolvit Facultatea de Chimie a Universității din București și mai multe cursuri postuniversitare de specialitate, fiind membră a Asociației Române de Relații Publice, a Societății Ziariștilor din România și a Asociației Presei Sportive din România. Este autoarea a mai multor cărți dedicate personalităților cultural-artistice și a fost recompensată cu Premiul pentru „cel mai valoros reprezentant al tinerei generații de jurnaliști“, Premiul Special „Paco Rabanne“ pentru „cea mai bună cronică a unui Festival Național de Modă“, Premiul pentru „cel mai bun reportaj TV al anului“ decernat de Uniunea Europeană de Motociclism, Premiul Publicului la “Salonul Național de Fotografie Turistică”, Premiul pentru Publicistică acordat de Forumul Muzical Român, Premiul pentru Fotoreportaj (Expediția RAPAPATATIERRA 2011 – “Pe urmele marilor călători și exploratori români, Emil Racoviță și Iulius Popper”) acordat de Asociația Națională a Scriitorilor și Jurnaliștilor în Turism, Trofeul „România 2000“ pentru „rezultate remarcabile în cariera de jurnalist, scriitor și specialist PR” ș.a.
„Vladimir Găitan. Zig-zag prin alfabetul vieții“ – lansare la Gaudeamus
Editura ALLFA (parte a Editurilor ALL) vă invită sâmbătă, 22 noiembrie, ora 17.30, la Târgul de carte Gaudeamus 2014, la standul Editurii ALL din Pavilionul Central Romexpo pentru lansarea cărții Vladimir Găitan. Zig-zag prin alfabetul vieții. Maria Capelos într-o discuție amicală cu Vladimir Găitan.
Invitați, alături de autor: criticul de teatru Ileana Lucaciu, jurnalista Maria Capelos, criticul literar Alex. Ștefănescu și scriitorul George Stanca.
Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.
Despre carte:
„Zâmbesc pentru că încă mai joc, pentru că încă mai simt aceleaşi emoţii ca acum patruzeci și patru de ani la auzul gongului care anunţă intrarea în scenă, pentru că mai sper că voi citi în ochii doamnelor, atunci când ne vom întâlni pe stradă, acelaşi zâmbet dintotdeauna. Chiar dacă atunci eu îmi voi plimba fericit primul nepot, o fetiţă al cărei arbore genealogic cuprinde atâtea naţii, încât al meu pare o glumă… O fetiţă care va fi cetăţean englez, din tată român, fiul meu, şi mamă jumătate chinezoaică, jumătate thailandeză.
Mă gândesc la această minune cu același zâmbet cu care mă uit la sfârșitul fiecărui spectacol către Domniile Voastre cum vă ridicați în picioare și ne aplaudați cu generozitate. Este un zâmbet de bucurie și mulțumire pentru căldura și dragostea cu care ne răsplătiți pe noi, actorii, după fiecare spectacol. Același zâmbet îl am și acum, la încheierea acestor povestiri, la care evident că nu-mi doresc să vă ridicați în picioare, dar pe care vă rog să le citiți cu îngăduință, iar pe mine să mă răsplătiți cu un gând bun.
Al vostru pentru totdeauna,
Vladimir Găitan“
Despre autor:
Maria Capelos și-a început activitatea jurnalistică în 1991 la cotidianul România liberă. A lucrat la Pagina de Știință, la Secția de Relații cu Publicul, ca redactor și corector. O perioadă a coordonat Secția de Relații cu Publicul. De asemenea, a scris la suplimentul de joi al României libere, Timpul liber, pe toată perioada existenței acestuia (1999-2011), acoperind zone precum beauty, fashion, evenimente, prezentare de carte, interviuri și reportaje, cele mai multe din zona culturală. Timp de peste un an, între septembrie 2011 și decembrie 2012, a coordonat suplimentul Timpul liber și a ținut la Radio Lynx emisiunea culturală „Timpul liber“. După o perioadă de opt luni ca redactor-șef într-o editură, în octombrie 2012 s-a reîntors la jurnalism, în calitate de editor, la trustul de presă Medien Holding. Interviurile ei cu Alexandru Arșinel și Marin Moraru au stat la baza a două volume de memorii, Alexandru Arșinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei (Editura ALLFA, 2012), respectiv Marin Moraru, Suntem ce sunt amintirile noastre (Editura ALLFA, 2013).