Videoconferință cu jurnalistul George Roca
alții, am ales deci să lucrăm, fiecare după vocația sa. Și asta nu înseamnă că eram rupți de țară,
dimpotrivă, dar era singura cale prin care puteam ajuta." Mircea Eliade – L´Epreuve du Labyrinthe, entretiens avec Cl. H. Rocquet – Belford, 1978, Paris (Incercarea Labirintului pag. 34)
Espacio Niram din Madrid lansează o serie de video-conferințe menite să reunească intelectuali români din toate părțile globului, pentru a-și împărtăsi experiențe, a schimba idei și a ajuta la consolidarea sentimentului de identitate românească prin cultură.
Centrul Pro-Arte Madrid, în colaborare cu Editura Niram Art și scriitorul Hector Martinez Sanz, organizează “Intâlnirea virtuală cu George Roca, autorul cărții “De vorbă cu stelele”, care prezintă personalități românești din lumea artelor, literaturii, muzicii, răspândite în întreaga lume.
Evenimentul se va desfășura vineri, 5 noiembrie a.c., începând cu ora 23.00, în Espacio Niram din Madrid.
La întâlnirea virtuală cu autorul vor fi prezenți intelectuali români și spanioli: Bogdan Ater (artist plastic), Fabianni Belemuski (directorul Revistei Niram Art), Antonio Calderon de Jesus (fondatorul Galeriei Artejescal), Alexandru Dica (președintele RoMadrid Cultural Club), locotenent colonel Garda Reales Tercios, Miguel Angel Galan Segovia (directorul Editurii Niram Art), Ovia Herbert (poet), Hector Martinez Sanz (scriitor, filosof, directorul Revistei Madrid en Marco), Kasandra Kalmann Nasaudean (jurnalistă Radio Diaspora Online din Statele Unite), Romeo Niram (artist plastic), Geanina Ionela Palade (avocat), Ariadna Petri (fondatoare Cercul Poetic Reflexos), Tudor Șerbănescu (fondator Centrul Pro-Arte), Marin Trașcă (jurnalist), Andrei Zamora (fotograf). Invitata specială a serii va fi Carmen Sandulescu (jurnalist Radio România Internațional).
Participanții la evenimentul din Madrid vor intra în dialog cu George Roca, jurnalist și scriitor stabilit în Sydney, prin videoconferință. “George Roca este poet și ziarist. A scris, a editat, și figurează în conducerea mai multor reviste și ziare. Iar toate aceste publicații care sunt la activul său, la un loc, ajung la cca. 20. Este o carte de vizită concludentă, mai ales că, întotdeauna, George Roca a militat pentru aceleași idealuri democratice, de dragoste față de oameni, de normalitate și întelegere”, declară jurnalistul Roni Caciularu, din Israel.
Organizatorii inițiază astfel o serie de evenimente culturale și artistice, prin care își propun să stabilească legături și să unească intelectualii români din Diaspora și România. “Intâlnirea cu George Roca, autorul cărții De vorbă cu stelele, constituie primul eveniment dintr-un proiect amplu, pe care ni l-am propus la jumătatea acestui an. Intenția noastră este să reunim intelectualii români din Diaspora și România, oferindu-le posibilitatea de a desfășura împreună evenimente culturale și artistice, precum și proiecte care au ca scop integrarea artei și culturii române în alte țări ale lumii”, a declarat Miguel Angel Galan Segovia, directorul Editurii Niram Art.