ECDL ROMANIA in parteneriat cu Asociatia Semper Excelsius, Euroaptitudini si Liceul Teoretic Hyperion din Bucuresti au derulat pe parcursul lunii iulie 2013 a treia etapa a programului „Instruire fara bariere”. O noua grupa de 7 persoane cu dizabilitati motorii au reusit sa isi certifice gratuit aptitudinile de utilizare a computerului prin Permisul ECDL Start, recunoscut la nivel international.
Proiectul "Instruire fara bariere" si-a propus ca obiectiv integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati motorii prin intermediul oportunitatii absolvirii unui curs IT si obtinerea unei certificati IT cu recunoastere internationala, Permisul ECDL Start.
Toti cei 7 participanti din cadrul celei de a treia grupe “Instruire fara bariere” au reusit ca la finalul proiectului sa promoveze examenele aferente Permisului ECDL Start. Certificarile au fost inmanate tuturor luni, 5 august 2013, in prezenta reprezentantilor ECDL ROMANIA si a celor doua doamne profesoare, examinatori ECDL, care s-au oferit voluntar in cadrul proiectului.
Proiectul este realizat de ECDL ROMANIA in parteneriat cu Asociatia Semper Excelsius, alaturi de Liceul Teoretic Hyperion din Bucuresti, care s-a implicat prin intermediul trainerului voluntar, dna. Prof. Violeta Anton. Acestei etape a proiectului i s-a alaturat din nou si dna. prof. Adriana Bendovschi, Liceul Teoretic “Ion Barbu” Bucuresti, ca trainer voluntar.
“Instruire fara bariere” este castigatorul categoriei “Incluziune Sociala” in cadrul Best Practice Award din cadrul Forumului Fundatiei ECDL. La Forumul Fundatiei ECDL 2011 ce a avut loc la Dublin, proiectul inscris de ECDL ROMANIA a fost votat ca fiind un exemplu important de buna practica la categoria Incluziune Sociala.
ECDL ROMANIA are o prezenta activa in societate implicandu-se in campanii ce au ca scop integrarea sociala, prin care isi asuma responsabilitatea de a contribui pozitiv la dezvoltarea comunitatii.