În cele 70 de episoade filmate de la debutul serialului, inspectorul-şef Tom Barnaby (John Nettles) a reuşit performanţa de a rezolva peste 200 de crime.
Împreună cu asistentul său, detectivul sergent Ben Jones (Jason Hughes) cutreieră frumoasele sate englezeşti în încercarea de a rezolva misterul crimelor odioase. Nu vă lăsaţi păcăliţi de peisajele idilice şi calmul vieţii rurale englezeşti. În realitate, oricând, draperiile trase pot ascunde un criminal.
Sezonul XII din “Crimele din Midsomer”, serialul numărul 1 în topul preferinţelor telespectatorilor români începe la Hallmark Channel din 23 octombrie şi se difuzează în fiecare vineri, de la 20.00 şi în reluare duminica, de la 16.00.
Însuşi protagonistul serialului, John Nettles comenta în cadrul unui interviu scenariul serialului: „Mă întreb câteodată dacă serialul nu este o oglindire ciudată a societăţii engleze. Suntem atât de neîmpăcaţi cu noi înşine încât ne-ar plăcea să ne omorâm unii pe ceilalţi, pentru că asta ar fi o portiţă de scăpare. Oamenii pot să meargă la serviciu liniştiţi lumea dimineaţa după ce şi-a satisfăcut pofta de sânge privind CRIMELE DIN MIDSOMER!”
De la începutul serialului, armele folosite la comiterea crimelor au fost neobişnuite şi sinistre, precum: crose de cricket, cleşti pentru cărbuni, tigăi, microfoane defecte, cablul unui fotometru de cameră, lumânări, cai drogaţi, furci, săbii celtice, nicotină lichidă, seringi, ciuperci otrăvite, cravate, video-proiectoare, broaşte otrăvitoare, săgeţi lungi, ghilotina franceză, cuţite din recuzita de teatru, tridentul lui Neptun, ac de pălărie înfipt în ureche.
Ştiaţi că:
· Serialul CRIMELE DIN MIDSOMER şi-a făcut debutul în 1997 în Marea Britanie, când episodul pilot Crime la Badger’s Drift atras o audienţă de 13,5 milioane de persoane – cel mai mare rating pentru un serial în anul respectiv. Serialul atrage constant audienţe mari, chiar şi episoadele în reluare, câştigându-şi constant poziţia de lider şi întrecându-şi concurenţa.
· În prezent se filmează seria XIII, iar în seria a 14-a îşi va face apariţia un nou detectiv inspector-şef, în locul lui Tom Barnaby.
· Se zvoneşte că Sharon Stone, Sir Roger Moore, Holly Willoughby, şi chiar Johnny Depp doresc să apară într-un episod viitor din Midsomer, să joace rolul unei victime sau a unui criminal.
· Pentru Crimele din Midsomer au fost angajaţi 900 de actori (din care 50 au fost folosiţi cel puţin de două ori!) şi aproximativ 21000 de figuranţi.
· Echipa de producţie a folosit peste 1 milion de metri de film în 1698 de zile de filmare pentru 38637 de scene individuale.
· Filmarea fiecărui episod durează cinci săptămâni şi poate include chiar şi 120 de persoane pe platoul de filmare.
· Distribuţia şi echipa de filmare au mâncat aproximativ 207.720 de mese de mic-dejun şi prânz, în peste 70 de episoade.
· Ceremonia nunţii din „Nuntă însângerată”, sezonul XI, a fost formată din 34 de jurnalişti din presa centrală, care au jucat rolul invitaţilor la nuntă. Toţi au apărut la patru ace şi au avut parte de un moment de faimă când episodul a fost transmis anul trecut în iulie. Biserica fictivă a fost biserica Midsomer Parva, în realitate biserica St Mary din satul Denham în Bucks.
· Titlul original al serialului a fost Barnaby. CRIMELE DIN MIDSOMER a fost sugerat de scenaristul Anthony Horowitz.
· Tema melodică obsedantă a serialului este înregistrată din nou pentru fiecare episod folosind un instrument neobişnuit, numit theremin, inventat în Rusia în 1919 de fizicianul Leon Theremin. Compozitorul Jim Parker creează muzica originală pentru fiecare film.
· În lunile de iarnă, John şi Jason au învăţat că trebuie să topească în gură un cub de gheaţă înainte de orice dialog; astfel nu se poate vedea cât de frig este afară. Cubul de gheaţă se topeşte şi respiraţia lor devine transparentă, ceea ce funcţionează foarte bine, mai ales dacă scena episodului trebuie să fie un grătar pe timp de vară.
· Chiar dacă episodul a fost filmat pe ploaie, în faza de editare, tehnicienii pot transforma scena într-una însorită, pentru a păstra întotdeauna atmosfera de Midsomer. Astfel, satele, bisericile şi peisajele care arată ca pictate pe o vedere sunt întotdeauna în anotimpul potrivit.
{mosloadposition user10}