Cursurile de formare în specializări digitale Generația Tech reîncep în februarie, în interesul tuturor celor care vor să facă trecerea la un domeniu IT. În contextul în care peste 1 milion de români și-au pierdut locul de muncă în 2020, mulți caută în 2021 re-specializarea într-un domeniu digital, care să le ofere mai multă stabilitate pe viitor și, de ce nu, să permită lucrul de la distanță. Pentru a-i sprijini pe românii din toată țara care sunt în căutarea reconversiei profesionale în domeniul IT, Digital Nation reia din februarie cursurile online de formare în IT Generația Tech. Înscrierile sunt deschise pe GeneratiaTech.ro până pe 21 februarie.
Generația Tech este primul program de educație alternativă în IT din România care oferă absolvenților asistență directă, personalizată și facilitare pentru obținerea unui loc de muncă în domeniul aprofundat prin curs. Prin acces la experți HR, absolvenții sunt ajutați să se prezinte profesional cât mai bine posibil pe piața muncii – prin CV-uri, conturi pe rețele sociale de business și portofoliu – și să se antreneze concret pentru a se pregăti de interviuri și de a ocupa rolurile profesionale pe care și le doresc. În cele 3 ediții de până acum ale programului Generația Tech, 1.552 de tineri și adulți din toată țara s-au specializat deja în domeniul IT, atrași de formatul original de învățare – intensiv, gradual, aplicat și cu sprijin continuu de la mentori și echipele de engagement – dar și de sprijinul extra pentru angajabilitate în IT oferit absolvenților.
Noua serie Generația Tech oferă cursuri de Digital Skills (competențe digitale) și Learn to Code 1 (programare) pentru începători, cursuri de programare pentru cei de nivel intermediari – Learn to Code 2, iar pe avansați îi întâmpină cu supra-specializări în Java și Fullstack JavaScript. Fiecare curs are o durată de 3 luni, se desfășoară integral online și costă începând de la 399 lei/curs. Participanții parcurg alături de mentori români și de colegii din comunitate o serie de 20 lecții live în care învață să realizeze acțiuni concrete și să își creeze un portofoliu propriu de proiecte digitale, și se pot înscrie, gratuit și opțional, la modulul aprofundat de angajabilitate al programului.
Cei înscriși la programul de angajabilitate au acces la sesiuni de training, ghidaj în autodescoperirea aspirațiilor și abilităților profesionale, workshop-uri de pregătire a CV-urilor și acces la interviuri personalizate pentru poziții IT la companiile partenere Digital Nation din toată țara. Până în prezent, 93% din cei înscriși la atelierul de angajabilitate din programul Generația Tech au obținut interviuri de angajare pe poziții potrivite profilurilor lor, la companii din orașele de domiciliu. O treime din aceștia au ajuns chiar să se angajeze în companii IT în plină dezvoltare din diferite zone din România, ca urmare a programului.
“Mă bucur foarte mult că am participat la acest program. S-a ridicat peste așteptările mele. Digital Nation chiar a făcut o muncă bună și mă bucur că am lucrat cu ei, m-au ajutat să mă dezvolt și să mă descopăr mai bine și totodată să îmi creez profilul de angajabilitate și să îmi dezvolt abilități în această direcție.” este părerea lui Andrei P., absolvent Generația Tech care s-a bucurat de training-urile oferite în cadrul modulului de angajabilitate.
Și companiile sunt încântate de accesul la talent tânăr de pe piața locală. ‘Ca orice companie, suntem încântați să primim cv-uri de la candidați pasionați și bine pregătiți. Doi absolvenți “Generația Tech” s-au alăturat recent echipei noastre din Oradea și suntem foarte fericiți să îi avem alături. Digital Nation este un partener de încredere pentru noi’ povestește Amalia Veres, Site Manager, Accesa.
Următoarea serie a programului Generația Tech începe pe 22 februarie. Înscrierile sunt deschise până pe 21 februare, pe www.GenerațiaTech.ro.
Programul Generația Tech este organizat de Digital Nation, organizație care lucrează în vederea digitalizării țării în mai multe domenii. Dincolo de cursurile Generația Tech pentru adulți și tineri, Digital Nation desfășoară în prezent și programe de specializare digitală pentru profesori – Profesor în Online, și un program dedicat IMM-urilor românești, IMM în Online, care le sprijină în menținerea continuității pe piață prin instrumente și direcții digitale.