Continuă înscrierile la Universitatea Alternativă, primul program complementar de educație superioară din România; Universitatea Alternativă este un program de învățare complementar, personalizat, conectat la mediul business. Programul se adresează tinerilor (inclusiv studenților) care doresc să devină antreprenori și agenți ai schimbării în societate, dar și să dobândească competențele de care au nevoie pentru a se angaja. Înscrierile pentru anul universitar 2015-2016 sunt deschise până pe 27 septembrie.
Dincolo de cunoștințele teoretice, tinerii au nevoie de tot mai multe abilități, atât personale, cât și profesionale. De aceea, programul de învățare de la Universitatea Alternativă (UA) susține studenții să se dezvolte practic și să-și construiască propriile afaceri și proiecte cu impact în societate. Programul UA se adresează tinerilor din București, care sunt studenți, voluntari în organizații studențești și de tineret, tineri profesioniști sau care vor să devină antreprenori. Programul e construit pentru a veni în sprijinul tinerilor care vor să dezvolte proiecte personale şi să se dezvolte din punct de vedere profesional.
Un traseu personalizat cu 18 forme de învățare
Experiența unui student la Universitatea Alternativă are, în medie, 10 ore pe săptămână și este construită în jurul nevoilor de învățare ale fiecăruia. Printre cele 18 forme de învățare și interacțiune socială la care au acces studenții UA se numără: mentorat, coaching, cursuri intensive cu profesioniști, ateliere și traininguri, un incubator de afaceri, proiecte Rent a Team în cadrul companiilor, conferințe, seri cu invitaţi speciali.
6 domenii profesionale, 21 de startup-uri lansate, peste 40 de proiecte realizate de studenți în companii
Tinerii pot dobândi competențe în mai multe domenii: antreprenoriat, comunicare și marketing online, resurse umane, management de proiecte și de echipe, vânzări, educație și învățare. În ultimii doi ani, studenții UA au fost implicați în 40 de proiecte pentru companiile partenere (campanii de comunicare, recrutare, teambuilding-uri și programe de învățare). O parte dintre tinerii de aici au lansat 21 de afaceri, susținute de către ING Bank cu o sumă totală de 55000 de euro, în cadrul Incubatorului de Afaceri construit în parteneriat cu ING Bank.
O rețea susţinută de peste 150 de profesioniști și experți din mediul business
Universitatea Alternativă este susținută de peste 150 de profesioniști din mediul business sau non-guvernamental. Experţii se implică voluntar, din dorinţa de a investi astfel în creșterea noii generații de profesioniști.
Mihai Zânt, Head of Training and Recruitment la Veolia, unul dintre trainerii de resurse umane de la UA, declară: „Universitatea Alternativă este altceva. Are suflet, are zvâc, are consecvență, transmite speranță și este inovator. Este un proiect necesar, vital chiar, pentru viitorul nostru, al tuturor. Îți trebuie o singură vizită și îți poți da seama că poți contribui concret la o creștere frumoasă a noilor generații. Dacă ești tânăr, este gura de aer de care ai nevoie. Este locul în care îți poți transforma acele abilități nerecunoscute până acum într-un mod de viață înfloritor. Poți fi sigur că te vor angaja și aprecia oamenii sau organizațiile care te merită.”
Înscrierile sunt deschise până pe 27 septembrie.
Cei care vor să devină studenți la Universitatea Alternativă pot completa online formularul de înscriere până pe 27 septembrie. Mai multe detalii despre programul Universității Alternative pot fi găsite pe www.universitateaalternativa.ro. Doritorii se pot întâlni faţă în faţă cu echipa pe 25 septembrie, la evenimentul T