Artiștii vizuali se pot înscrie până în data de 6 septembrie în competiția de proiecte foto-video TOUCH, desfășurată în cadrul celei de-a patra ediții a InnerSound New Arts Festival. Cel mai bun proiect va primi premiul onorific „Teodora Maftei”.
InnerSound New Arts Festival dă startul înscrierilor în competiţia de proiecte fotografice din cadrul celei de-a patra ediții a festivalului. Competiției de fotografie, aflată la cea de-a treia ediție, i se alătură în mod natural și componenta video. De anul acesta, artiștii vizuali care doresc să își vadă lucrările expuse în cadrul festivalului InnerSound, pot înscrie proiecte foto, video sau mixte până la data de 6 septembrie 2016. Fiecare proiect fotografic trebuie să conţină între 4 şi 7 fotografii, iar pentru proiectele mixte limita este de maximum 5 fotografii print și un video. Mai multe detalii puteți găsi pe website-ul InnerSound.
Lucrările înscrise până la data de 6 septembrie vor fi analizate de juriul celei de-a patra ediții InnerSound, format din Cosmin Bumbuț, deținătorul unor burse de cercetare și premii importante precum 2015 Architecture Photographer of the Year, Sony World Photography, Șerban Mestecăneanu, fotograf independent cu o preocupare deosebită spre zona muzicii clasice și Nicu Ilfoveanu, artist vizual, cadru didactic la Departamentul de fotografie și imagine dinamică din cadrul Universității de Arte din Bucuresti. Proiectele câștigătoare vor fi prezentate în cadrul unei expoziții la The Ark pe toată perioada festivalului (28 septembrie – 1 octombrie 2016), inclusă în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor.
În memoria unei bune prietene a festivalului, jurnalista Teodora Maftei dispărută în incendiul de la Colectiv, premiul pentru cel mai bun proiect îi va purta numele.
Tema celei de-a patra ediții a INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL este TOUCH și invită la reflecție asupra atingerii ca graniță între tehnologie și simțire, ca punct de întâlnire între artist și spectator, ca prim pas concret de la sentiment la materie.
TOUCH reprezintă și punctul de pornire în realizarea proiectelor foto sau foto-video.
Proiectele fotografice trebuie să conțină 4 până la 7 fotografii, în format jpg, latura lungă 1000 px, rezoluție 72 DPI, iar proiectele foto-video pot fi de factură mixtă (print – maximum cinci fotografii și video) sau doar video.
Propunerile se pot trimite până în data de 6 septembrie prin transfer electronic și link către Vimeo/Youtube pentru proiectele foto-video, pe adresa: innersound.festival@gmail.com.
Tinerii artiști sunt rugați să includă în aplicație un CV sau o scurtă biografie, precum și un text scurt ce descrie legătura cu tema festivalului, TOUCH. Rezultatele urmează să fie anunțate în jurul datei de 10 septembrie.
Cea de-a patra ediție a INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL aduce în București între 28 septembrie și 1 octombrie concerte camerale, instalații, film mut și fotografie precum și workshop-uri creative, punând muzica contemporană în relație cu artele vizuale și multimedia. Printre invitații acestei ediții se numără: cvartetul de coarde Ad Libitum ( violoniștii Alexandru Tomescu și Șerban Mereuță, violistul Bogdan Bisoc și violoncelistul Filip Papa), ansamblul cameral SonoMania, dirijorul Alexandru Mija, pianiștii Gabriela Sultana (Malta) și Mihai Măniceanu (România), acordeonistul Ghenadie Rotari (Moldova-Italia), ansamblul de tehno acustic Project 128 (Olanda), compozitoarea și artista multimedia Svetlana Maras (Serbia), soundartist-ul și DJ experimental Lukatoyboy (Serbia).
Organizat de Asociația Art&Co și Asociația OPUS, INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL este singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia. Festivalul funcționează ca o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentiști, fotografi, artiști vizuali/multimedia și regizori. Desfășurat începând cu anul 2012, INNERSOUND este fondat de trei compozitori ce includ în creația lor artele vizuale și performance-ul: Sabina Ulubeanu, director artistic, este și fotograf, Diana Rotaru este preocupată de latura sincretică a artelor, iar Cătălin Crețu, consultant artistic, este artist multimedia.
InnerSound New Arts Festival este un eveniment co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural și susținut de Raiffeisen Bank.
Parteneri: Institutul Cultural Român, Muzeul Național George Enescu, Institutul Goethe, Institutul Aspen, The Ark, ARCUB, Cinema Elvira Popescu, UNMB, Noaptea Albă a Galeriilor, Noumax, Wearebasca, CIMRO.
Parteneri media: LiterNet, DoR, Ziarul Metropolis, The Institute, Business Review, Unica
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.