Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a înregistrat vineri, 30 ianuarie 2009, data limită pentru depunerea ofertelor pentru preluarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la S.C. AVIOANE CRAIOVA S.A., oferta ALENIA AERONAUTICA Italia şi solicitarea de prelungirea a termenului de depunere a ofertelor venită din partea companiei EPS Inc. TINTON FALLS SUA, sucursala Bucureşti.
Procesul de privatizare a început în data de 20 octombrie 2008 prin publicarea anunţului de vânzare – cumpărare a pachetului de acţiuni, reprezentând 80,9778% din capitalul social al S.C. AVIOANE CRAIOVA S.A. iar dosarul de prezentare al societăţii a fost achiziţionat de către patru potenţiali investitori, respectiv ALENIA AERONAUTICA Italia, EPS Inc. TINTON FALLS SUA, sucursala Bucureşti, GRAMPET Bucureşti şi AIRBUS Germania.
Menţionăm că în urma discuţiilor dintre conducerea Ministerului Economiei şi cea a AVAS s-a decis că, dat fiind faptul că până în prezent Ministerul Economiei nu s-a înscris ca acţionar la S.C. AVIOANE Craiova S.A., procesul de privatizare va fi continuat de către Autoritate. Proiectul de Hotărâre de Guvern care va da acest mandat AVAS a fost deja avizat de Ministerul Finanţelor Publice şi de cel al Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, urmând să fie aprobat de Executiv.
AVAS este adepta corectitudinii, transparenţei şi competiţiei în cadrul proceselor de privatizare pe care le derulează, în vederea obţinerii celui mai bun preţ pentru statul român şi a stabilizării în piaţă a unor agenţi economici viabili.
Informaţii de background
Societatea AVIOANE CRAIOVA S.A. (ACV) a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave. ACV este unicul producător de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice româneşti şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 ŞOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române.
Societatea poate desfăşura activităţi de întreţinere şi reparare autovehicule, construcţii metalice şi părţi componente, lucrări de instalaţii electrice, izolaţii şi protecţie anticorozivă, activităţi de proiectare, urbanizare şi alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare şi alte activităţi.
ACV dispune de personal de concepţie şi de execuţie cu un înalt grad de specializare şi competenţă în domeniul aeronautic.
Societatea nu se confruntă cu probleme de mediu, iar flexibilitatea proceselor industriale permite atât adaptarea unor proiecte noi cât şi o capacitate de producţie ridicată.
AVIOANE CRAIOVA produce subansamble şi echipamente destinate aviaţiei civile în conformitate cu standardele SR EN ISO 9001 şi cu certificările AEROQ, OMCAS, AACR şi AFER. Societatea este autorizată PART 21, pentru componente şi subansamble structurale destinate aviaţiei civile.
{mosloadposition user10}