Cele mai frecvente afecțiuni ale stomacului sunt cauzate de infectarea cu bacteria Helicobacter Pylori. Se estimează că peste 50% din populația globului este infectată, bacteria având capacitatea de a se adapta la mediul acid al stomacului și de a evita mecanismele de apărare ale sistemului imun. Infecția apare, in cele mai multe cazuri, in copilărie, dar colonizarea cu H. Pylori poate persista toată viața și poate cauza gastrita, ulcer gastric și chiar cancer, daca nu este tratată la timp.
H. pylori, una dintre cele mai răspândite infecții la om, apare preponderent în copilărie. De cele mai multe ori se transmite atunci când o persoană infectată nu se spală bine pe mâini după ce a fost la toaletă. Și, pentru că putem răspândi bacteria prin sărut sau alte contacte apropiate, cum ar fi folosirea în comun a veselei și tacâmurilor, infecția tinde să se transmită între membrii familiei.
Bacteria se localizează în mucoasa gastrică, secretă toxine care afectează mucoasa stomacului și poate duce la apariția unor afecțiuni cum ar fi gastrita și ulcerul gastric sau duodenal. Însă pe termen lung, nedescoperită și netratată la timp, infecția cu H. Pylori poate avea consecințe mult mai grave și poate duce chiar și la apariția cancerului de stomac.
Cele mai multe persoane nu prezintă semne sau simptome și nu știu că sunt infectați cu H. Pylori.
De aceea este esențial să te testezi rapid, chiar dacă nu există simptome neplăcute care să-ți dea de gândit. În cazurile în care apar simptome, acestea pot consta în dureri abdominale, balonare, senzație de prea plin, greață, vărsături sau lipsa poftei de mâncare. Iar în cazuri mai grave pot apărea chiar și sângerări gastrointestinale.
Partea bună este că poate fi descoperită într-un timp foarte scurt, chiar în confortul propriei case cu ajutorul testului rapid pentru afecțiuni ale stomacului de la BARZA Self Care.
Acesta este un test imunologic, ce poate fi făcut în orice moment al zilei. El depistează în doar 10 minute, dintr-o picătură de sânge, infecția cu Helicobacter Pylori, prin identificarea prezenței anticorpilor anti-HP. Dacă infecția este descoperită la timp și tratată cu antibioticele prescrise de medic, poți evita apariția unor complicațiilor grave atât la tine, cât și la copil.
Așadar, dacă bănuiești că ai putea fi infectat/ă cu Helicobacter Pylori, fă un test rapid pentru afecțiuni ale stomacului de la BARZA Self Care și elimină orice dubii. Are precizie de laborator, afli rezultatul într-un timp foarte scurt, costul este mult mai mic decât cel al unei analize clasice și, în cazul în care rezultatul este unul pozitiv, te poți reprezenta cât mai repede la medic și lua măsuri în timp util.