În 2023, păstrăm tradiția de a vă aduce povești speciale care să demonstreze că cititul ne face mai buni. Pregătim o mulțime de noutăți editoriale din toate domeniile, așa cum v-am obișnuit – ficțiune, non-ficțiune (în special istorie), cărți pentru copii și educaționale. Vom avea, de asemenea, continuări de serii și câteva retipăriri de volume foarte solicitate.
Haideţi pe blog să aflaţi câte ceva despre 23 dintre cele mai așteptate noutăți ale anului 2023.
Ca să vă stârnim interesul, vă dezvăluim şi aici trei dintre cele 23 de titluri – unul de ficţiune, unul de non-ficţiune şi o carte pentru copii.
De la Taylor Jenkins Reid, autoarea bestsellerului internațional Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo, am ales pentru voi Carrie Soto is Back, romanul recompensat cu GoodReads Choice Awards 2022 pentru „Cel mai bun roman de ficțiune istorică”. În acest volum, care va fi publicat în Leda Bazaar, scriitoarea surprinde din nou cu o poveste despre prețul măreției și al celebrității: o tenismenă faimoasă încearcă să revină în lumea sportului care a consacrat-o, deși întreg mapamondul consideră că i-a trecut vremea.
Romania’s Holy War. Soldiers, Motivation, and the Holocaust, de Grant Harward, este o lucrare care analizează participarea armatei române la bătăliile Frontului de Est dintr-o perspectivă nouă: în ce măsură ostașii români au fost motivați de propaganda antonesciană, bazată pe anticomunism, antisemitism, naționalism și religie și au făcut crime de război? Autorul – un istoric american care a studiat acest subiect în arhivele și în bibliotecile din România – consideră că armata română, cel mai important aliat al Wehrmacht-ului în campania antisovietică, este responsabilă pentru moartea multor zeci de mii de oameni lipsiți de apărare, majoritatea fiind evrei sau prizonieri de război.
Printre multele surprize literare pe care le pregătim pentru copii, Corint Junior lansează anul acesta colecția Povești terapeutice pentru copii, scrise de Adriana Mitu – psiholog, terapeut integrativ, trainer și instructor aware parenting acreditat international.
Dăm startul cu Povestea broscoiului Marcel, o carte despre încrederea în forțele proprii, precum și despre perseverența de a-ți urmări scopul, fără a te da bătut în fața obstacolelor. De asemenea, cartea aduce în discuție importanța cunoașterii și valorizării calităților cu care am fost înzestrați, căci fiecare dintre noi are un dar al său, care îi poate aduce împlinire și bucurie.
Şi desigur continuăm Clubul de istorie moderat de jurnalistul Marian Voicu – un proiect ambițios, realizat în parteneriat cu Veridica, în cadrul căruia, în ultima joi a fiecărei luni, intelectuali și istorici prestigioși descurcă ițele prezentului pornind de la argumentul istoric și cercetarea minuțioasă a trecutului. Tema ediţiei a V-a, care va fi pe 26 ianuarie 2023, este În culisele dictaturii comuniste. Detalii despre eveniment, aici.