ROMEXPO îşi reia, din 05 septembrie 2007, târgurile şi expoziţiile. Târgul care deschide sezonul de toamnă este BIFE-TIMB – Târg internaţional de mobilă, produse din lemn, accesorii pentru mobilă, decoraţiuni interioare; maşini şi echipamente pentru exploatare forestieră şi prelucrarea lemnului. *Participanţi şi sectorizare
Ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, târgul reuneşte peste 550 firme din 17 ţări (Austria, Bulgaria, Danemarca, Federaţia Rusă, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ungaria). Numărul expozanţilor la această ediţie este cu circa 10% mai mare decât cel al participanţilor la ediţia precedentă. Totodată, numărul expozanţilor străini este cu circa 21% mai mare decât la ediţia precedentă. Suprafaţa ocupată este de circa 55.000 mp, în creştere cu 10% faţă de ediţia precedentă.
Târgul este structurat, după cum urmează: Pavilioanele 13-14 – salon de mobilă în stil clasic & tradiţional, Pavilioanele 12, 15, 16, 45 şi 46 – salon de mobilă în stil modern & funcţional, Pavilion 2 – salon sit & relax, Pavilionul 17 – participarea colectivă a firmelor de mobilă din Turcia, salon Cucina, salon de mobilă în stil modern & funcţional, Pavilionul 1 – salon Maşini şi Echipamente pentru industria Mobilei, salon Accesorii pentru industria Mobilei, Pavilioanele 18, 23-25, 26-28 – salon Maşini şi Echipamente pentru industria Mobilei, Pavilionul 21 – salon Decoraţiuni Interioare, Pavilionul 20 – salon de Accesorii-Materiale auxiliare, Pavilionul 29 – salon Uşi şi accesorii, Platformele exterioare 16-17-18, 28-29-30, 1, 20-21, 26-28 – salon Maşini şi Echipamente pentru industria Mobilei.
*Evenimente de prim rang
În cadrul târgului BIFE-TIMB vor avea loc o serie de manifestări conexe, dintre care amintim: şedinţa partenerilor de Dialog social din sectorul mobilei din ţările membre ale Uniunii Europene (07 septembrie), la care vor participa: Calixto Valenti, preşedintele Uniunii Europene a Mobilei (UEA), Rodrigo Rodriquez, preşedintele Comisiei UEA pentru probleme sociale, Bart De Turck, secretarul general al UEA, Pavlos Kimtsaris, consilier UEA, William Von der Straeten, secretarul general al Federaţiei Europene a Sindicatelor din Construcţii şi Prelucrarea Lemnului, înalţi reprezentanţi ai asociaţiilor de profil din Franţa, Marea Britanie, Polonia, Italia, reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi Finanţelor din România, Andrei Menhardt, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Aurel Rizea, preşedintele executiv al APMR, vicepreşedinte al Consiliului general al UEA, membrii Consiliului director al APMR, liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Industria Lemnului din România, directori generali şi specialişti ai întreprinderilor de mobilă din România, membre APMR, participanţi la BIFE-TIMB. Se vor prezenta informări privind problemele sociale din industria mobilei la nivel european şi pe ţări membre ale UE. În cadrul şedinţei, participanţii vor purta discuţii de interes pe probleme sociale, iar întâlnirea se va încheia cu o declaraţie comună care va fi semnată de partenerii sociali pe o temă comună. Pe data de 05 septembrie va avea loc Seminarul internaţional de design pentru mobilă, la care vor participa experţi din străinătate, conducerile facultăţilor de arhitectură şi design din Bucureşti, Braşov şi Iaşi, precum şi circa 50-60 de invitaţi din cadrul firmelor participante.
Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România împreună cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti şi ROMEXPO organizează ediţia a V-a a Concursului Naţional de Design pentru Mobilier de Avangardă, având ca temă micul mobilier pentru habitat. Participă designeri din orice specializare, angajaţi sau nu ai societăţilor comerciale producătoare de mobilă şi studenţii care efectuează studii de specialitate din domeniul designului. Produsele vor fi expuse într-un stand special amenajat în cadrul târgului, urmând să se acorde premii între 300 şi 1.500 de lei atât pentru creaţie, cât şi pentru produsul realizat.
Pe data de 09 septembrie, la Sala de marmură, Institutul Naţional al Lemnului va organiza simpozionul internaţional cu titlul: “Programul Leonardo da Vinci şi impactul asupra industriei lemnului din România.”
*Noutăţi
“În pofida condiţiilor actuale ale industriei de prelucrare a lemnului din România, ROMEXPO reuşeşte o performanţă deosebită la BIFE-TIMB. Mă refer aici la creşterea numărului total al expozanţilor cu aproximativ 10%. Totodată, aş remarca şi prezenţa sporită a expozanţilor străini, al căror număr a crescut cu peste 50% faţă de ediţia precedentă. Evident, cei mai mulţi expozanţi străini provin din Uniunea Europeană, dar nu lipsesc nici ţările care sunt tradiţionale pieţe de desfacere pentru obiectele de mobilier, respectiv Rusia şi Turcia. Un alt element important care trebuie subliniat în contextul acestei manifestări expoziţionale este legat de noutăţile prezentate de firme. Numeroase firme participante la ediţia a XVI-a a BIFE-TIMB vin cu noutăţi în domeniul lor de activitate: de la mobilier trendy de diverse tipuri şi modele pentru orice cameră sau casă, având cromatică, materiale şi forme deosebite, până la accesorii şi decoraţii sau sisteme şi utilaje industriale. Totodată, doresc să menţionez şi evenimentele conexe care vor avea loc în paralel cu târgul. Astfel, ROMEXPO va găzdui şedinţa partenerilor de Dialog social din sectorul mobilei din ţările membre ale Uniunii Europene, la care vor participa lideri ai Uniunii Europene a Mobilei sau ale asociaţiilor profesionale din Europa.”, a declarat Mariana Dicianu, director Direcţia de Organizare Târguri şi Expoziţii ROMEXPO.
*Bursa de contacte
Dintre serviciile specializate oferite de ROMEXPO participanţilor la manifestarea expoziţională, amintim BURSA DE CONTACTE/ BUSINESS MATCHING POINT, serviciu de facilitare întâlniri de afaceri între expozanţi şi vizitatorii specialişti direct interesaţi de produsele şi serviciile oferite, care sporeşte astfel gradul de reuşită al participării. Serviciul se adresează tuturor firmelor indiferent de dimensiunea sau de domeniul de activitate.
În ultimul an, echipa ROMEXPO a facilitat un număr de peste 10.000 contacte de afaceri unui număr de peste 200 companii româneşti şi străine înscrise în Programele de Matchmaking. Totodată, în baza parteneriatului cu firma KOMPASS ROMÂNIA, oferim expozanţilor şi vizitatorilor specialişti informaţii complete despre 25.000 de companii din România şi 1.800.000 de companii din peste 75 de ţări. În plus, întâlnirile au o ţintă precisă, sunt identificaţi perfect furnizorii din toată ţara şi lumea, în baza unui nomenclator foarte detaliat care permite accesul direct la produsul sau serviciul dorit (450.000 produse şi servicii din România şi 23.000.000 produse şi servicii internaţionale).
Pentru sprijinirea şi dezvoltarea acestei activităţi am lansat www.bizmatchingpoint.ro, site dedicat, în special, serviciului Bursa de Contacte/ Business Matching Point. Site-ul cuprinde prezentarea tututor serviciilor cu valoare adăugată oferite clienţilor ROMEXPO, conţine de asemenea şi posibilitatatea inregistrarii in cadrul aplicaţiei dezvoltate de firma Kompass, creată cu scopul susţinerii activităţii de matchmaking şi pentru a răspunde solicitărilor tot mai ridicate şi a eficientiza programele de întâlniri prestabilite între expozanţi şi vizitatori. Echipa Business Matching Point vă stă la dispoziţie în timpul BIFE în cadrul standurilor BURSA DE CONTACTE din pavilioanele 1, 2, 14 şi 20-21.
*Utile
Programul de vizitare al expoziţiei este în zilele de 05-09 septembrie, între orele 10,00 şi 18,00. Biletul de intrare valabil o zi costă 8 lei, cel valabil două zile costă 15 lei, cel valabil trei zile costă 21 de lei, cel valabil patru zile costă 27 de lei, iar cel valabil pe toată durata expoziţiei costă 32 de lei. Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul www.bife.ro.
{mosloadposition user10}