Dupa cinci ani de proiecte cu rezultate la nivel international, Scoala Alternativa de Gandire Creativa anunta deschiderea unui nou an de studiu si competitii.
Visual craft, media creativa, design, cyber, pr creativ, strategie si branding sunt catedrele de studiu ale scolii si in perioada 2009-2010.
S-au produs in schimb cateva transformari in economia cursurilor. Pornind de la feedback-ul studentilor si dinamica procesului de invatare de pina acum, am decis sa intervenim in ritmul alternarii teoriei cu practica si rezolvarile de brief. Acestea vor deveni prioritare, profesorii adaptandu-si discursul teorectic in functie de “necesitatile” reale ale grupelor de studiu. Ca de fiecare data, interesul formarii studentilor in spiritul performantelor este cel care primeaza. Daca anul trecut, pe parcusul a luni de zile, am avut cursuri urmate de evaluari in fiecare seara, ritmul dovedindu-se uneori coplesitor, anul acesta lucrurile sunt redesenate astfel incat experienta scolii sa fie complexa, fara sa fie extenuanta.
Sistemul burselor de excelenta – pentru acele cazuri in care studentii fac dovada geniului, raman valabile si anul acesta.
La scoala se pot inscrie absolventi de MBA si master in discipline asociate comunicarii (design, marketing, business administration, psihologie, litere, arte, arhitectura) si care considera ca au nevoie de experienta aplicata si de antrenament in planul gandirii creative, obiectivul participantilor fiind dobandirea unui nivel de performanta comparabil cu cel recunoscut la nivel international.
Daca fac dovada calitatilor necesare participarii la cursurile si competitiile sale, scoala este deschisa si studentilor din ani terminali de la facultati de comunicare sau de la facultati unde se studiaza discipline asociate comunicarii.
Pentru semestrul Eurobest, inscrierile au loc pina la 24 octombrie. Cei mai buni studenti ai acestei generatii vor putea participa la competitia internationala a tinerilor creativi europeni, care are loc la Amsterdam la sfarsitul lunii noiembrie.
Tempo, Impression si Coca-Cola sunt partenerii traditionali ai Scolii.
In ultimii 5 ani, specializarile si competitiile de aici au pregatit un numar de peste 500 de tineri, familiarizandu-i cu exigentele comunicarii globale. Dintre acestia, peste 70 au participat la Cannes, Eurobest si Dubai Lynx.
Order of Merit la Global Academic Challenge pentru doua echipe din trei, un Golden Effie pentru o campanie la care studentii au participat in procesul creativ, gold pentru Ioana Halunga si echipa ei cosmoplita la Roger Hatchuel sau bronz la Young Lions print pentru Grey-ii Gherca si Stimbreanu in 2009 sunt doar cateva dintre rezultatele meritorii ale participantilor la proiectele Scolii (traininguri si/sau competitii).
Un numar considerabil dintre cei selectati pentru Cannes au beneficiat ulterior de burse sau experiente de lucru in strainatate, The Alternative School for Creative Thinking ramanind cea mai consecventa rampa de lansare pentru tinerii expati romani din domeniul creativ.
Detalii referitoare la inscrieri, taxa si conditii de participare: gradinita@canneslions.ro.
{mosloadposition user10}