nemuritori din literatura romana, duminica, la Antena 3
Primul reportaj vorbeşte despre medicamentele românilor, mai exact despre cât de sigure şi eficiente sunt ele. În România există tot felul de pastile, de la cele de slăbit, până la unele folosite în tratamentul unor boli grave, pe care nu le verifică nimeni.
Reporterul „În premieră”, Romana Puiuleţ, a descoperit fapte extrem de grave care se petrec pe o piaţă de miliarde de euro, necontrolată sau controlată doar superficial, şi care, pe de o parte, îi îmbogăţesc pe unii, iar pe de altă parte, îi ucid pe alţii. Medicamentele contrafăcute au găsit un teren propice în România, unde legea e laxă şi interesul pentru binele nostru aproape zero. Veţi vedea cum vinde un doctor, la vedere, tratamente “minune”pentru cancer, ce s-a întâmplat cu oamenii care au cumpărat, pe încredere, produse vândute în farmacii, şi cât de inconştiente sunt autorităţile noastre.
Cel de-al doilea reportaj spune povestea lui Arsenie Boca, cel mai popular şi mai iubit duhovnic al României, un om care a rămas în istorie pentru învăţăturile sale şi pentru miracolele şi vindecările pe care le-ar fi înfăptuit, atât în timpul vieţii, cât şi după moarte. Prislop, locul în care este înmormântat, e ca o flacără a credinţei, mormântul lui e ca o grădină veşnic proaspătă şi e înconjurat în fiecare zi de credincioşi care spun că acolo se întâmplă minuni. Mărturiile lor, duminică seara, la „În premieră”.
Ion din romanul lui Liviu Rebreanu a existat cu adevărat, fiicele lui ne spun istoria celui mai faimos ţăran din literatura română. „Pe tata meu d-aia l-o pus Liviu Rebreanu în roman, pentru că o luptat pentru pământ. (…) Apăi tata de bucurie o pupat pământul”, povestesc cele două femei. Şi crima din romanul „Baltagul” a fost reală. Strănepoţii lui Nechifor Lipan simt până astăzi nevoia de a-l răzbuna cumva. Urmaşii eroilor nemuritori din literatura română îşi spun povestea în cel de-al treilea material „În premieră”, duminică, de la ora 21.00, la Antena 3.