Teodora Matei
Editura Tritonic
Cum poate o carte să ajute un comisar? Teodora Matei ne invită să descoperim un mod inedit în care lectura unei cărți ajută un comisar să își recapete memoria.
Comisarul Anton Iordan se afla detașat în Ploiești alături de colegul lui, Sorin Matache, inspector șef, în cadrul unui schimb de experiență. Romanul În mintea comisarului începe cu Iordan pe patul de spital cu un picior în ghips și multiple alte răni. Și cu o mare problemă pentru comisar: nu își aduce aminte nimic din perioada petrecută în Ploiești.
Soluția inedită vine de la un fost coleg de facultate și prieten, Dan, patron de editură, care propune să îi pună pe autorii editurii să scrie câte o povestire bazată pe fiecare caz al lui Iordan din Ploiești. Scopul cărții? Să îl ajute pe comisar să își aducă aminte de cazuri recuperându-și astfel memoria și putând să își desfășoare ulterior activitatea în continuare.
Teodora Matei a găsit astfel un artificiu interesant care să îi permită să reunească în cadrul unui roman mai multe povestiri – cazuri ale comisarului Anton Iordan. Întâmplările au în centru personaje diferite, cu excepția investigatorilor desigur, dar și stiluri variate.
În mintea comisarului se citește astfel foarte ușor, captivează și surprinde cititorii. Un roman perfect pentru cei care vor să-l cunoască pe comisar ori să-i descopere noile întâmplări, pentru cei care vor să afle ce s-a mai întâmplat în viața lui personală, dar și dacă volumul de povestiri reușește să-și atingă scopul! Cartea devine un prilej pentru autoare de a familiariza publicul cu locuri interesante din Ploiești, inclusiv cu un pub faimos – după cum veți vedea.