Cele mai multe alunițe sunt considerate formațiuni inofensive pe piele, cu excepția cazurilor în care acestea pot provoca disconfort prin localizarea lor, la interacțiunea cu hainele, expunerea la transformarea în excrescențe maligne, precum și un aspect neplăcut.
În astfel de cazuri, alunițele trebuie îndepărtate.
Care pot fi motivele îndepărtării unei alunițe
Îndepărtarea alunițelor cu ajutorul laserului este una dintre cele mai rapide și sigure la moment. Procedura de eliminare alunițe laser are anumite indicații:
- Alunița crește rapid în dimensiune;
- În jurul aluniței s-a observat roșeață, inflamație și o senzație de mâncărime;
- Alunița își schimbă brusc culoarea – mai închisă sau mai deschisă;
- Alunița se descuamează și dezvoltă o rană cu crustă;
- Își schimbă densitatea – devine mai moale sau mai dură;
- Alunița depășește 5-6 mm în diametru;
- Alunița este localizată în zonele predispuse la leziuni ale corpului;
- Deranjează din punct de vedere estetic (mai des pe față).
Unde poți îndepărta alunițele sigur și rapid
Procedura de îndepărtare alunițe laser în unul dintre cazurile menționate mai sus este cea mai bună opțiune pentru rezolvarea multor probleme posibile.
Dacă ai nevoie de o astfel de examinare, te vei întreba unde o poți face. Încredințează-ți sănătatea unor specialiști cu experiență dovedită. Diagnostice competente, examinări și îndepărtarea cu succes a alunițelor cu laser la o clinică de dermatologie estetică este obligatorie.
Cum se efectuează eliminarea alunițelor
Pentru procedura de scoatere alunițe cu ajutorul laserului se va lua în considerare: natura și structura alunițelor, adâncimea de apariție a acestora în piele și locația.
Pentru îndepărtarea alunițelor se folosește laserul, ceea ce permite eliminarea cu precizie doar a aluniței, fără a afecta țesutul sănătos din jurul acesteia.
Esența îndepărtării cu laser a alunițelor constă în evaporarea umezelii din țesutul viu prin intermediul fasciculului laserului și arderea acestuia. Fasciculul este direcționat către zona necesară, la adâncimea cerută de medic, și apoi sigilează vasele care alimentează alunița cu sânge. Ca urmare a acestei acțiuni, alunița moare ulterior.
Procedura este scurtă și durează maximum 5-7 minute, iar la sfârșitul tratamentului, zona de îndepărtare este tratată cu un antiseptic.
Această metodă este absolut nedureroasă, iar prețul îndepărtării cu laser a alunițelor este accesibil.
Intervenția este complet lipsită de sânge, deoarece vasele sunt “sigilate”.
Infecțiile de orice fel și procesele inflamatorii sunt excluse, deoarece nu există un contact direct între instrument și piele.
Timpul rapid de vindecare este un alt avantaj al îndepărtării alunițelor cu laser.
Astfel, dacă preferi să îndepărtezi o aluniță nedorită, apelează cu încredere o clinică de dermatologie cosmetică pentru o procedură nedureroasă, rapidă și sigură.