- Arcul de Triumf, clădirea emblematică Globalworth Tower, Fântânile urbane din Piața Unirii și edificii din țară vor fi iluminate în roșu. începând cu ora 21,00;
- Imagini ale campionilor Special Olympics România vor rula în 22 iulie pe clădirea magazinului Cocor.
Vineri, 22 iulie, Fundația Special Olympics România marchează 54 de ani de la fondarea mișcării Special Olympics de către Eunice Kennedy Shriver, prin trei evenimente de Incluziune.
În București, Arcul de Triumf – monument istoric, clădirea emblematică Globalworth Tower, Fântânile urbane din Piața Unirii şi sediul Special Olympics România vor fi iluminate în roșu, vineri 22 iulie, în intervalul orar 21.00 – 24.00, în semn de susținere a incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități intelectuale. Pe tot parcursul zilei de vineri, un videoclip de prezentare a sportivilor Special Olympics, campioni naționali și mondiali, vor rula pe ecranele Centrului Comercial Cocor.
Partenerii noştri, Districtul Lions 124 România şi Clubul Lions Bistrița, Clubul Lions Alba Iulia, Clubul Lions Arad 2007, Clubul Lions Deva Sarmizegetusa, Clubul Lions Deva Decebal, Clubul Lions Bistriţa, Clubul Lions Timișoara Diamond, Clubul Lions Oradea se alătură demersului de incluziune. Aceștia vor ilumina în roșu clădiri reprezentative, repere culturale și sociale din următoarele localităţi: Deva (Primăria municipiului Deva, Colegiul Național „Decebalˮ, clădirea IPH), Alba-Iulia (Cetatea Alba Carolina), Oradea (Palatul Episcopal), Arad (Primăria municipiului Arad), Bistriţa (Biserica Evanghelică), Timișoara (Opera Română). Se vor alătura iniţiativei noastre şi alte cluburi Lions.
Evenimentul este unul cu tradiție pentru Special Olympics România și este celebrat începând cu anul 2018, marcând anul acesta 54 de ani de când mișcarea Special Olympics luptă la nivel global pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale și pentru crearea unei societăți incluzive.
Prin intermediul rețelelor de socializare este încurajată semnarea unei Petiții prin care fiecare persoană își poate exprima susținerea de Incluziune a persoanelor cu Dizabilități Intelectuale. Petiția poate fi semnată aici – https://bit.ly/33FOQb9.
Mulțumim Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic (din cadrul Primăriei Capitalei) pentru acordul de a ilumina monumentul Arcul de Triumf în culoarea roșie.
Mulțumim Fundației Globalworth, Districtului Lions 124 România şi cluburilor Lions pentru că s-au alăturat acestei inițiative.
Suntem recunoscători Centrului Comercial Cocor pentru amabilitatea de a furniza imagini cu sportivii Special Olympics România pentru cel de-al 5-lea an consecutiv. Mulțumim Clubului Lions Bistrița, Clubului Lions Alba Iulia, Clubului Lions Arad 2007, Clubului Lions Deva Sarmizegetusa, Clubul Lions Deva Decebal, Clubului Lions Oradea, Clubului Lions Timișoara Diamond pentru că s-au alăturat inițiativei noastre. Mulțumim Apa Nova pentru amabilitatea de a Ilumina în roșu Fântânile din Piața Unirii.
Forumul Familiilor Special Olympics România
Între 22 – 24 iulie 2022, circa 30 de participanți din București și din țară participă la Forumul Familiilor Special Olympics, locul unde părinții se întâlnesc și pot pune întrebări medicilor de familie sau specialiștilor în psihoterapie, stomatologie, diabet, nutriție, ORL etc. De 18 ani, de când Fundația organizează aceste Forumuri, facilităm întâlnirile mebrilor familiilor din toată țara pentru schimbul de experiență și pentru a afla informații valoroase de la specialiști în creșterea și dezvoltarea persoanelor cu dizabilități intelectuale.
Finanțatorii acestui eveniment sunt Lions Clubs International și Toyota.
Invitații de la Forum participă și la evenimentul de Bocce și de Iluminat.
Competiția de Bocce
Peste 70 de sportivi Special Olympics vor concura într-o competiție de Bocce, vineri, 22 iulie, ora 18,00, la Baza Sportivă Motivation, din Bragadiru, Ilfov. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul financiar al Toyota. Partener tehnic este Hervis Sports & Fashion.
Bocce este un joc italienesc de abilități și strategie. Principiul de bază este acela de a împinge o minge (boccia) cât mai aproape de mingea-țintă (pallina). Bocce ca sport Special Olympics le oferă persoanelor cu nevoi speciale oportunitatea de a interacționa, de a-și dezvolta abilitățile motorii și de a câștiga încredere in sine.
“Putem spune că antrenarea abilităţilor este cea care a contribuit esenţial la evoluţia speciei umane. Poate că atracţia permanentă pe care sportul o exercită asupra oamenilor este legată de memoria ancestrală a primului mare salt pe care omul l-a putut face perfecţionându-şi abilităţile prin antrenament” – spune Viorel Mocanu, directorul sportiv al Fundației Special Olympics România.