Aceasta realizare depaseste estimarile initiale si reconfirma statutul companiei de lider al caselor romanesti de software
Veniturile companiei SIVECO Romania au ajuns la aproape 90 de milioane de dolari in 2008, fiind obtinute de pe piata interna si internationala (Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu, spatiul CIS), si provin atat din vanzarea de servicii IT, cat si din asigurarea de licente software si mentenanta.
In anul 2008, SIVECO Romania a continuat procesul de consolidare a pozitiei sale pe piata locala de IT, precum si de creare a premiselor pentru a deveni lider regional prin intarirea prezentei pe pietele externe, precum si prin extinderea notorietatii internationale.
Solutii utile pentru companii
Venind in sprijinul administratiei locale, care are un potential insemnat de asimilare a sistemelor informatice moderne, SIVECO Romania a oferit in 2008 solutii complexe integrate. SIVECO Romania a lansat iTax, un sistem modern de management al colectarii impozitelor si taxelor, destinat administratiei locale.
Tot in 2008 a fost lansat produsul Ballanced Score Card, o solutie software de management strategic avand ca principal scop furnizarea de date si informatii structurate pentru companiile medii si mari.
Parteneri pe termen lung
Pe langa parteneriatele traditionale dezvoltate la nivel local si international cu liderii mondiali in IT (Intel, Microsoft, Oracle, HP, IBM, Bull) SIVECO Romania si-a extins reteaua de parteneri locali.
Proiecte internationale
O contributie semnificativa in evolutia companiei SIVECO Romania in 2008 a avut-o demararea sau continuarea proiectelor internationale, in special in domeniul eLearning, dar si in eAgriculture, eCustoms, eHealth. SIVECO Romania reuseste astfel sa isi consolideze pozitia de integrator software de proiecte complexe pe piata internationala.
Intre proiectele internationale derulate se numara Informatizarea examenului de Bacalaureat in Republica Moldova, Proiectul Managementul Sistemului Educational in Azerbaidjan, Proiectul pentru sprijinirea educatiei cu ajutorul calculatoarelor si al softurilor educationale in Maroc, Proiectul Baza Nationala de Date a Educatiei in Liban, Proiectul de tip eAgriculture dezvoltat in Cipru, Proiectul eCustoms de informatizare a Autoritatii Vamale din Turcia.
De asemenea, trebuie mentionat ca SIVECO Romania este prima companie romaneasca de software care a cumparat integral o companie straina: Latona Bulgaria.
Proiecte pentru oameni
Anul 2008 a fost unul al continuarii proiectelor complexe, de mare impact social, realizate cu eforturi considerabile si finalizate cu succes.
Proiectul de informatizare a invatamantului – cea mai complexa actiune de modernizare a spatiului educational – a fost extins in mediul rural.
Sistemul Educational Informatizat inregistreaza in prezent peste 7 milioane de beneficiari – elevi, profesori, instructori, parinti.
Unul dintre putinele proiecte pentru care Comisia Europeana a dat aviz favorabil Romaniei, este cel de informatizare a Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura.
In 2008, s-a reusit un adevarat tur de forta: evaluarea a 14.640.000 millioane hectare de teren si procesarea a peste 2.000.000 de aplicatii de ajutoare, oferindu-se astfel pentru prima data fermierilor un mijloc modern si facil de operare cu fonduri europene.
Un succes important l-a constituit, de asemenea, finalizarea proiectului informatic desfasurat la Casa de Asigurari de Sanatate din Bulgaria, primul export de know-how IT din Romania.
Pozitia pe piata locala
Studiile de piata realizate de International Data Corporation (IDC) au plasat si in 2008 SIVECO Romania in topul furnizorilor de solutii EAS si de servicii IT de pe piata romaneasca. SIVECO Romania detine 21% din piata locala EAS (Enterprise Application Software).
Pe segmentele specializate ale pietei EAS, SIVECO Applications s-a impus ca lider al solutiilor de planificare a resurselor companiei – Enterprise Resource Planning, cu o cota de piata apreciata la 24,7%. Aceasta performanta este cu atat mai valoroasa cu cat solutiile dedicate managementului intreprinderilor reprezinta, potrivit analistilor, cel mai consistent si activ segment al pietei IT din Romania. Pe piata solutiilor de Business Analytics, rezultatele IDC atribuie companiei SIVECO Romania o cota de piata de 30,5%, in timp ce pe segmentul solutiilor software de management al fluxurilor de aprovizionare-desfacere (Supply Chain Management), compania IT romaneasca a obtinut o cota de piata de13,5%. Pastrand traditia prezentei sale in elita dezvoltatorilor IT, SIVECO Romania s-a clasat pe prima pozitie si in topul celor mai importanti integratori locali de sisteme software (Systems Integration), detinand o cota de piata de 15,9%.
Recunoasteri interne si internationale
Experienta si profesionalismul specialistilor SIVECO Romania au adus in 2008 prestigioase premii si importante recunoasteri interne si internationale:
– Premiul European IT Excellence, la categoria Independent Software Vendor Vertical Market, pentru implicarea in proiectul SEI
– Locul I la categoria Cercetare-Dezvoltare, in Topul firmelor nationale realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, si Locul I in topul firmelor din Bucuresti, acordat de Camera de Comert si Industrie Bucuresti
– Proiectului APIA i-a fost decernat Premiul de Excelenta RoCS (Romanian Computer Show) de catre International Data Group
– Premiul Vocatia intreprinzatorului de succes i-a revenit in 2008 Irinei Socol, presedintele SIVECO Romania, distinctia fiind acordata de revista Balcanii si Europa.
Planuri pentru 2009
SIVECO Romania isi propune pentru 2009 o crestere a cifrei sale de afaceri cu 10% fata de 2008.
„Pentru 2009, planurile companiei noastre vizeaza consolidarea si extinderea cu succes a proiectelor incepute in anii precedenti, realizarea proiectelor pe fonduri structurale, identificarea si valorificarea oportunitatilor de business locale si internationale. Vom continua expansiunea pe verticale cu potential mare de dezvoltare”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.
SIVECO Romania va urmari replicarea internationala a proiectelor din domeniile in care detine expertiza, dar si intrarea pe noi piete, primii pasi in acest sens fiind deja facuti in anii anteriori.
Pe plan intern SIVECO Romania se va concentra pe pregatirea proiectelor pe fonduri structurale si oferirea de solutii la cheie pe diferite domenii de activitate pentru proiecte de anvergura la nivel national, atat pentru administratia locala, cat si pentru intreprinderile de toate dimensiunile.
Compania va continua dezvoltarea proiectelor sale atat in tara, cat si pe piete emergente din Europa Centrala si de Sud-Est, tari din Golf si Orientul Apropiat, Comunitatea Statelor Independente, nordul Africii, unde a fost castigata o experienta considerabila in implementarea solutiilor de eLearning, eHealth, eCustoms, eAgriculture, eGovernment.
„2009 se anunta a fi un an al noutatilor, un an al valorificarii experientei acumulate in cei 17 ani de activitate ai SIVECO Romania, un an de stabilitate si eficienta. Solutiile noastre informatice, adaptate standardelor europene, ajuta conducatori de business, salariati, cetateni, dezvolta companii. Continuam sa sustinem ca, mai ales in perioade de criza, IT-ul este solutia fara de care nu se mai poate vorbi de eficientizarea activitatilor si nici de dezvoltarea societatii”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.
{mosloadposition user10}