BitDefender®, producătorul autohton de soluţii de securitate, atrage atenţia asupra problemelor de securitate şi a creşterii nivelului de atacuri informatice personalizate asupra reţelelor companiilor din România.
Vorbind despre industria securităţii datelor putem spune că amenintarile malware au avut o evoluţie extrem de spectaculoasă în ultimii ani. În intervalul 2004 – 2009 numărul ameninţărilor informatice a crescut cu până la 40 de ori faţă de înregistrările de la începutul anului 2004. Si in Romania atacurile s-au inmultit fata de anii precedenti, au crescut atacurile profesioniste ţintite în mod specific către o singură companie, folosind metode noi, cum ar fi cele prin intermediul site-urilor de socializare, grupurilor de discuţii. Un astfel de atac poate să includă un repertoriu vast de tehnici IT de tip "spear phishing" , e-mailuri falsificate pentru obţinerea de informaţii din interior, viruşi informatici "personalizaţi", atacuri asupra website-urilor proprii, deturnarea şi interceptarea traficului IP înspre şi dinspre companie prin DNS hijacking, dar şi aspecte care ţin de securitatea reţelei, cum ar fi interceptarea traficului IP wireless.
La nivel autohton principalele ameninţări pentru securitatea IT sunt troienii, spam-ul şi nu în ultimul rând, phising-ul, prin care se doreste obtinerea datelor personale ale consumatorului cum ar fi conturi bancare, coduri PIN, sau alte date personale importante, infractorii cibernetici putand sa-si insuseasca in acest fel identitatea consumatorului sau valorile acestuia. Companiile, dar şi consumatorul final trebuie să asigure implementarea unor solutii complexe profesioniste pentru a se proteja împotriva acestor atacuri.
“Tehnologia şi accesul la Internet sunt componente critice ale unei afaceri de success, indiferent de sectorul de activitate. Viruşi, troieni, phishing-ul, spam-ul sunt doar câteva din ameninţările informatice care pot avea un impact sever asupra companiilor, informaţiilor sensibile legate de aceasta şi de proprietatea lor intelectuală. Toate acestea ar putea să fie trimise către persoane neautorizate, care să le exploateze ulterior în scopuri maliţioase. Nevoia de securitate împotriva oricăror ameninţări informatice, mesajelor spam, phishing şi încercărilor de fraudă şi furt de date confidenţiale este mai prezenta decat niciodata”, a declarat Razvan Valceanu, Country Manager Romania la BitDefender.
Produsele BitDefender înglobează un set de tehnologii inovatoare certificate la nivel internaţional (Virus Bulletin, ICSA Labs, Checkmark, IST Prize etc.), dezvoltate pentru a proteja utlizatorul cât mai eficient împotriva atacurilor informatice. Suportul local oferit de echipele tehnice şi de vânzări poate acoperi reţele naţionale de clienţi şi parteneri, iar timpul de răspuns a fost redus la o eficacitate de sub 2 ore.
Produsele BitDefender sunt recunoscute ca având o viteză de reacţie extrem de rapidă faţă de noile atacuri informatice. De asemenea rata de deţectie generală este mereu în primele locuri în topul soluţiilor de securitate la nivel mondial. Capabilităţile antivirus, firewall, antispyware şi antispam au fost special concepute pentru funcţiona atât în infrastructuri IT complexe (staţii de lucru, servere de fişiere, servere de e-mail, gateway) cât şi în reţele mai mici sau pe calculatoare de sine stătătoare.
Bucuresti, 22.07.2009 {mosloadposition user10}