De câte ori te-ai gândit că ai putea să-ți îmbunătățești aspectul fizic? S-a întâmplat de multe ori, așa-i? Este important să știi că nu doar tu ai trecut prin astfel de perioade. Majoritatea oamenilor, dar mai ales femeilor, și-au pus în gând cel puțin o dată acest demers. De ce? Răspunsul e unul extrem de simplu: societatea a început să seteze standarde destul de înalte în ceea ce privește estetica. Apoi, din acest motiv stima de sine începe ușor, ușor să scadă.
Dacă și tu ești pe punctul de a apela la astfel de intervenții, trebuie să găsești, în primul rând, un specialist cu renume și experiență. Apoi, dacă te-ai decis să optezi pentru o operatie marirea sanilor, e important să cunoști câteva aspecte:
photo via
În ce constă procesul de pregătire pentru intervenție
De fiecare dată când urmează să fii supusă unei intervenții chirurgicale, medicii îți recomandă să respecți câteva reguli esențiale. La fel se întâmplă și în cazul intervenției de mărire a sânilor. În primul rând, o să fii nevoită să realizezi un set complet de investigații, care să conțină analize de sânge, radiografie, ecografie și electrocardiogramă. Apoi, specialistul îți va recomanda să eviți anumite înainte de operație medicamente anticoagulante, dar și altele care conțin substanțe interzise. De asemenea, este deosebit de important ca medicul să cunoască atât istoricul tău medical, cât și al membrilor familiei tale. În plus, acesta îți va recomanda să eviți alcoolul și tutunul cu cel puțin o săptămână înainte de intervenție. De altfel, este important să alegi împreună cu el tipul de implant mamar care ți se potrivește. De exemplu, în funcție de forma lor, implanturile pot fi de două feluri:
- Implanturi rotunde – acestea sunt mai fluide, au un risc scăzut de deplasare și sunt mult mai ieftine. Pe de altă parte, sânii pot avea o formă artificială.
- Implanturile anatomice sau în formă de lacrimă – acestea sunt concepute ca să-și mențină forma, iar sânii vor părea mult mai naturali. Singurul dezavantaj este costul ceva mai ridicat.
sursa foto
În ce constă perioada de recuperare
Atunci când vorbim despre perioada de recuperare, trebuie să știi că aceasta diferă de la o persoană la alta, în funcție de organism. În primul rând, medicul o să-ți recomande repaus la pat. De asemenea, este obligatoriu să porți bandaje și un sutien special. În plus, tot specialistul te va informa că în primele zile o să simți o senzație de disconfort. Durerile sunt normale, deci nu trebuie să te îngrijorezi. În plus, dacă acestea sunt mai puternice, o să primești medicamente cu efect antiinflamator.
Așadar, dacă și tu ești pe punctul de a apela la o astfel de intervenție chirurgicală, este important să cunoști toate aspectele, atât în ceea ce privește perioada de pregătire, cât și zilele de recuperare. Informează-te corect, cere cât mai multe detalii și acceptă sfaturile medicului. Cu siguranță, acesta te va îndruma să alegi cea mai potrivită variantă pentru dimensiunile corpului tău. Nu exagera în ceea ce privește mărimea implanturilor și, în mod deosebit, respectă interdicțiile impuse înainte și după operație. În plus, este important să ții legătura cu medicul tău și după ce s-a finalizat procesul de recuperare.