oameni urati, vedete nesuferite si opinii extreme
New York-ul este considerat de întreaga lume un oraș al promisiunilor, reședința vedetelor și locul marilor producții, însă modul în care metropola americană este prezentată în comediile animate de la Comedy Central Extra este complet diferit: americanii sunt urâți, vedetele din reality show-uri sunt nesuferite, iar elevii care urmează cursurile școlilor generale au opinii extreme despre evenimentele care au loc pe plan internațional.
Unul dintre serialele care prezintă o realitate americană diferită de percepția generală a publicului larg este Ugly Americans. Al doilea sezon al comediei animate a debutat, la Comedy Central Extra, pe 19 februarie, la ora 00.05.
Ugly Americans – protagoniști necăjiți și monștri care urăsc imigranții
Personajele seriei sunt necăjite, iar atmosfera și întâmplările comediei sunt atât de „urâte” încât devin savuroase. Focusul pe diferențele din societatea americană, prezentate într-un stil ciudat și prin intermediul a tot soiul de personaje care mai de care mai diverse, este reliefat încă din titlul seriei – Ugly Americans.
Manhattan-ul din Ugly Americans este sub atacul a tot soiul de monștri – zombi, demoni și îngeri căzuți –, personaje înfricoșătoare, dar nu extrem de diferite de americanii obișnuiti. De altfel, asemănarea este uneori de speriat: monștri mănâncă fast food, se uită la televizor în cea mai mare parte a zilei și urăsc imigranții, chiar dacă ei înșiși fac parte din aceeași categorie.
America din South Park e narcisistă și abundă în hamburgeri și cola
Viața în South Park abundă în hamburgeri și Cola Light, iar elevii veșnic tineri se împrietenesc cu Christmas Poo și, în pauzele dintre ore, se iau la bătaie de placere. Mai mult, elevii au o încredere în sine exagerată, imposibil de potolit chiar și de învățătorul lor, personaj cu multiple personalități și orientare homosexuală.
În fiecare episod, personajele din South Park parodiază Statele Unite și pe americani, punând accentul pe „narcisismul” american: Statele Unite sunt locul unde totul e posibil, de la filme hollywoodiene, atacuri teroriste sau cataclisme naturale. În plus, inovațiile și transformările de natură să afecteze decisiv întreaga lume, dar și romantismul la apus de soare, sunt posibile, conform serialului, numai în zona Los Angeles – New York – Miami. La fiecare final de episod, South Park vine cu axioma episodului, de obicei o banalitate care susține că lumea poate fi un loc mai bun și mai frumos dacă oamenii nu mint și preferă mai curând să ofere flori în loc să înjure.
Drawn Together – o Americă tristă, cu personaje triste, bețivi și monologuri rasiste
Nici Drawn Together nu aduce pe ecrane o imagine mai roz a Statelor Unite, ci o lume tristă, care apelează la vedetele demente ale unui reality show pentru a le arăta telespectatorilor America reală.
În Drawn Together, eroul și salvatorul lumii este un bețiv, prințesa tipică din filme este autoarea unor monologuri rasiste și o tânără artistă este mai preocupată să se culce cu fiecare barbat pe care îl are în vizor în loc să exerseze la chitară.
Telespectatorii din România au access la această Americă diferită din South Park, Drawn Together și Ugly Americans numai prin intermediul Comedy Central Extra.