Finanțarea proiectelor independente este, de cele mai multe ori, o provocare. Ceea ce puțini români știu este faptul că banii necesari implementării unei idei pot veni chiar de la societate, prin platformele de crowdfunding. Acestea reunesc oameni cu visuri comune care contribuie la subvenționarea unor proiecte pe gustul lor. Despre asta și cum să ai succes în strângerea de fonduri vor vorbi miercuri, 3 decembrie, oamenii care și-au împlinit visul cu ajutorul comunităților online.
Unde? La conferința „Crowdfundingul în România anilor 2014-2015”, care va avea loc la Connect Hub, în București.
Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului activitatea de pe platformele de crowdfunding, în contextul actual. Managerii unor proiecte românești finanțate prin crowdfunding și chiar fondatorii unor astfel de website-uri vin să vorbească deschis despre această modalitate eficientă, dar mai puțin cunoscută de către români, de a strânge fonduri pentru proiecte independente.
Speakerii conferinței „Crowdfundingul în România anilor 2014-2015” vor fi:
- Irina Caraivan, membru fondator al platformei românești de crowdfunding www.we-are-here.ro. Ea va împărtăși din experiența creării site-ului și va vorbi despre succesul în obținerea unei finanțări.
- Cristian Diaconescu le va povesti celor prezenți cum a reușit să convingă peste 1600 de oameni să doneze mai mult de 28.000 de lire sterline pentru realizarea unui joc pentru PC, 100% românesc.
- Mihai Iordache, saxofonist român de jazz și funk, a reușit să obțină banii necesari înregistrării și producerii albumului „Garden Beast” cu ajutorul platformei we-are-here.ro.
- Ariel Constantinof, bloggerul român care a lansat o carte cu banii obținuți astfel.
- Florin Grozea, artist și antreprenor online, care se află în plin proces de concepere a unui proiect prin care dorește să îi uimească pe membrii platformei americane de crowdfunding, Kickstarter.
- Denisa Iordache, PR & Advertising Manager AVON România și Moldova este totodată și coordonatorul primei platforme AVON de crowdfunding din lume, doneazacuavon.ro.
La fel ca în cazul unui nou business, gândirea unui proiect independent presupune efectuarea mai multor studii și realizarea unui plan de investiții. Mai multe lămuriri asupra acestui proces ne va aduce Daniel Szekely, Head of SME Unit, Banca Transilvania.
Așadar, sfârșitul lunii noiembrie aduce cu sine un eveniment inedit dedicat mediului digital: conferința „Crowdfundingul în România anilor 2014-2015”. Dedicată în exclusivitate proiectelor românești care au aplicat cu succes această modalitate de a obține fonduri, conferința îi va reuni pe cei interesați miercuri, 3 decembrie, la Connect Hub pe Bulevardul Dacia nr.99, etaj 4. Evenimentul se află la prima ediție și este organizată de Hit Yourself Consulting. Participarea este gratuită și poate fi confirmată pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/725658107510591/.
{mosloadposition user9}