Stilul decorativ nu este doar despre produse, culori și texturi, este despre tine, cel care încerci mereu să faci din casă… acasă.
În funcție de preferințe, poți alege să iți decorezi casa în stilul care ți se potrivește, cu ajutorul unui specialist. Însă dacă vei parcurge cu atenție descrierile celor 5 stiluri: ESENȚIAL, CLASIC, MODERN, NATURAL și ROMANTIC, poți deveni chiar tu designer de interior la tine acasă.
1. STILUL ESENȚIAL
Bucură-te de un spațiu aerisit și cu bun gust alegând materiale simple, fără texturi, ușor de întreținut, decorațiuni cât mai funcționale și o paletă de culori ușor de asortat, bazată pe tonuri de gri-bej. Stilul Esențial este un stil funcțional, simplu, concret, cu care nu vei da greș niciodată în amenajarea locuinței. Acest stil reprezintă baza tuturor celorlalte stiluri.
„Stilul Esențial cuprinde produse de bază, foarte funcționale. Acest stil decorativ se adresează celor care nu sunt interesați de design interior, ci de elemente „curate”, simple, solide, care funcționează pentru ei.” – Christophe Sapena, Trend Manager – Art Direction LEROY MERLIN
2. STILUL MODERN
Stilul modern este inspirat din designul scandinav și cel industrial și se caracterizează prin finisaje și accesorii moderne cu linii drepte, suprafețe netede, motive și modele grafice, geometrice sau 3D, mult alb presărat cu accente îndrăznețe de galben, albastru, negru sau roșu. Piesele de mobilier sunt de dimensiuni mici, iar perdelele și draperiile sunt în culori uni, din materiale fluide și ușor de întreținut. Acest stil este preferat de familiile din mediul urban, cu copii pre-școlari.
„Stilul decorativ Modern este un stil contemporan dedicat mai mult tinerilor.” – Christophe Sapena, Trend Manager – Art Direction LEROY MERLIN
3. STILUL NATURAL
Transformă-ți locuința într-o oază de relaxare cu ajutorul stilului Natural: plante verzi, mult lemn, textile confortabile din in, bumbac sau lână și o paletă de culori inspirată din natură. Pentru a contura o atmosferă caldă și relaxată, cromatica trebuie să fie blândă, cu pereți în nuanțe de crem, maro, verde sau tapet cu model inspirat din natură. Stilul Natural este alegerea familiilor cu copii adolescenți, care trăiesc în mediul urban, la apartament, cu un venit peste medie și care posedă cel puțin un autoturism. Acestă tipologie de familie reprezintă 39% din clienții pieței de bricolaj.
4. STILUL CLASIC
Formează un decor elegant cu draperii generoase de tip cortină, lustre somptuoase, țesături în culori puternice, lemn închis la culoare și accent pe echilibru și simetrie. La nivelul finisajelor se poate opta pentru o bază cromatică neutră, completată prin țesături în culori puternice de roșu, bordeaux sau albastru și violet închis, culori regale, profunde și elegante, care conferă personalitate oricărei încăperi. În completarea decorului poți folosi covoare cu modele clasice, rame foto sau sfetnice pentru lumănări. Stilul Clasic este preferat de familiile din mediul rural cu copii mari, care nu mai locuiesc cu ei.
5. STILUL ROMANTIC
Dacă ne gândim la un stil boem, delicat, liniștitor, potrivit spațiilor cu lumină naturală, atunci vorbim despre Stilul Romantic. Acesta combină lemnul antichizat cu textile brodate sau perdele din dantelă, cu o paletă pastelată bazată pe mult alb, roz și bleu pentru a obține un interior delicat și relaxant, preferat de personalitățile boeme, artistice, creative.
Pereții pot fi atât pictați cât și acoperiți cu tapet în modele florale. Mobilierul în nuanțe deschise de alb și crem se armonizează perfect cu galerii din fier forjat vopsite în alb, ghivece ceramice, lustre și lampadare în nuanțe pastelate sau cu imprimeuri florale.