Baia apartamentului tău este un spațiu esențial, unde îți petreci timpul pregătindu-te la început de zi sau relaxându-te seara, după o zi plină de activități. Poate părea un lucru mărunt, însă a face baia apartamentului tău mai plăcută din punct de vedere estetic poate contribui mult la o rutină confortabilă de dimineață și seară, sau la crearea unui spațiu în care chiar vrei să petreci timp.
Când vine vorba de amenajarea băii de apartament, este important să păstrezi un design minimalist și discret, deoarece, de cele mai multe ori ne putem confrunta cu anumite limitări atunci când vine vorba de dimensiuni. Cu atenție și cu ajutorul unor elemente plasate strategic, poți crea un spațiu elegant și util, urmând câteva direcții simple. Îți prezentăm mai jos câteva sfaturi pentru amenajarea unei băi de apartament.
Importanța unei planificări precise atunci când se proiectează o baie de apartament
Atunci când vine vorba de băi, poate mai mult decât în orice altă încăpere din casă, este necesară o planificare extrem de precisă în ceea ce privește atenția acordată detaliilor de design. Trebuie să evaluezi îndeaproape fiecare scenariu și să verifici de două ori măsurătorile, dispunerea, aspectele practice și așa mai departe. Aceasta nu este o ocazie pentru a lua decizii pripite care te-ar putea dezavantaja pe viitor.
Sfaturi de design pentru o baie practică, dar elegantă
Planificarea amenajării unei băi poate fi distractivă și este ușor să te lași dus de val crezând că este relativ simplu la început, dar realitatea este oarecum diferită, mai ales în contextul unui apartament. Există câteva sfaturi cheie pe care trebuie să le urmezi dacă dorești să obții o baie cu design modern. Fiecare dintre acestea sunt aspecte fundamentale pentru a obține un rezultat plăcut, așa că le vom analiza pe rând:
1. Aspecte de luat în considerare atunci când alegi obiectele sanitare
Alegerea obiectelor sanitare trebuie făcută cu atenție, deoarece combină funcționalitatea și estetica. Cuprinzând cabine de dus, lavoare, vase WC, căzi de baie și bideuri, este o categorie care este în general reglementată de capacitatea de a fi practice, dar există și “reguli” de design care trebuie respectate, atunci când vine vorba de formă, culoare și spațiul dintre fiecare element.
Având în vedere că băile de apartament au de obicei dimensiuni mai mici, acest lucru înseamnă adesea compromisuri, dar există numeroase soluții de design de obiecte sanitare, pecum cele de la GQS German Quality, care funcționează chiar și în cele mai mici băi. Fie că optezi pentru un lavoar pe blat în stil retro sau pentru o cabină de duș pe colț care să economisească spațiu, există ceva pentru fiecare apartament.
2. Utilizează culori mai deschise
Băile în culori deschise sunt în general considerate o soluție modernă, dar nu vorbim doar de alb. În timp ce o baie complet albă este foarte populară și, fără îndoială, poate crea un aspect modern și minimalist, există multe alte culori care reprezintă o variantă mai caldă a temei, precum bej, auriu, gri deschis, etc. Explicația nu constă doar în faptul că nuanțele mai deschise fac ca un spațiu să pară mai mare decât este, dar adaugă eleganță atemporală.
3. Alege mobilier compact
Cele mai recomandate piese de mobilier pentru baia de dimensiuni reduse a unui apartament sunt modelele suspendate, cu forme compacte. Astfel de soluții sunt coloanele suspendate, foarte practice și moderne. În timp ce piesele de mobilier suspendate pot fi o soluție interesantă, la celălalt capăt al spectrului larg de elemente se află nișa de perete – aceasta se încastrează în perete și este o soluție de depozitare intimă și confortabilă, cu siguranță modernă și extrem de ușor de utilizat.
Așadar, indiferent cât de mic este apartamentul sau baia ta, există o mulțime de soluții pentru un spațiu elegant și primitor!