În perioada Septembrie–Decembrie 2010, Asociaţia Mai Bine implementează proiectul „IaŞi Reciclează! Educarea tinerilor ieşeni pentru un mediu sănătos”, iniţiativă derulată în parteneriat cu Asociaţia TERIS şi cu sprijinul financiar al Primăriei Iaşi.
Obiectivul general al proiectului constă în educarea teoretică şi practică a populaţiei ieşene cu privire la importanţa protejării mediului, precum şi încurajarea implementării de activităţi concrete în acest sens.
Spre deosebire de ediţiile anterioare, în care accentul cădea pe dimensiunea educativă şi de sensibilizare, proiectul de faţă accentuează şi dimensiunea participativă, propunându-şi să formeze 50 de promotori ai unui stil de viaţă ecologic, printr-o paletă largă de activităţi formale, nonformale şi informale.
Proiectul constă în realizarea de activităţi precum sesiuni informative şi amenajări de spaţii verzi în 10 şcoli din Iaşi, workshop-uri de Cultură Civică Contemporană, videoproiecţii de filme de mediu, plimbări cu bicicleta şi distribuirea de materiale informative şi promoţionale (pliante, broşuri, creioane din ziar reciclat, vederi, etc.).
Originalitatea şi caracterul inovativ al acestui proiect rezidă atât din organizarea în luna decembrie a unui atelier de hârtie reciclată, o premieră pe plan local, dar şi din realizarea şi distribuirea hărţii eco a oraşului Iaşi, care vine ca un prim pas în prezentarea posibilităţilor pentru un stil de viaţă alternativ, care poate fi mult mai blând faţă de oameni, natura şi noi înşine.
O altă activitate notabilă şi cu impact pozitiv este organizarea concursului Reciclăm pentru un cadou de Crăciun, oportunitate pentru tinerii din Iaşi de a-şi testa creativitatea şi abilităţile de lucru manual în vederea obţinerii unui produs realizat personal, respectând principiile ecologice.
Prin acest proiect, Asociaţia Mai Bine conturează un exemplu de bună practică la nivel local, asumându-şi rolul de instrument al societăţii civile, contribuind la crearea unei culturi responsabile, proactive, participative, o cultură civică în beneficiul dezvoltării durabile a oraşului Iaşi.