● Pe parcursul cursei Vendée Globe, la care Boris Herrmann va participa din noiembrie 2020, Malizia – echipa de iahting a lui Pierre Casiraghi – va acumula date preţioase despre circulaţia globală a CO2 ● Cea mai dificilă regată din lume îl va purta pe Herrmann prin Oceanul Arctic, care este dificil de traversat şi este interesantă şi din perspectiva certcetărilor ştiinţifice ● BMW contribuie la echipamentul electronic de măsurare de la bord ● Protecţia oceanului devine tot mai importantă în materialele educaţionale din şcoli ● Dezvoltarea durabilă este o componentă integrantă a strategiei corporate a BMW Group ●
Bucureşti/Hamburg. Când Boris Herrmann va deveni primul german care concurează în cea mai dificilă regată din lume, Vendée Globe, în 2020, va naviga în jurul mapamondului cu emisii zero. De asemenea, Team Malizia va folosi participarea pentru a acumula date importante pentru cercetarea climei, dezvoltând un program educaţional care va face ca elevii să fie mai conştienţi de nevoia de a proteja oceanele lumii. Acest obiectiv este cuprins în iniţiativa “Ocean Challenge”, care este susţinută de partenerul echipei, BMW. BMW este implicat în echipamentul electronic de măsurare, care va fi integrat la bordul iahtului IMOCA 60. Dezvoltarea durabilă este o parte integrantă a strategiei corporate a BMW Group. Mai mult, inginerii BMW şi Team Malizia lucrează la dezvoltarea unei alternative cu emisii zero pentru motorul diesel de 380 kg (inclusiv combustibilul), care se va afla la bord din motive de securitate. Un motor electric cu tehnologia de baterii BMW i este o potenţială opţiune pentru traversarea oceanelor fără combustibili fosili.
De-a lungul campaniei, Herrmann va naviga 70.000 de mile marine (129.640 km), în parte cu Pierre Casiraghi, fondatorul echipei Malizia şi cel mai tânăr fiu al Prinţesei Caroline de Monaco. În colaborare cu Institutul de Meteorologie Max Planck din Hamburg şi Centrul de Cercetări Oceanice GEOMAR Helmholtz din Kiel, iahtul de curse “Malizia” va avea o unitate de senzori la bord, care va măsura conţinutul de CO2 şi sare, precum şi temperatura apei. Team Malizia va avea 35 de kilograme suplimentare la bord şi va folosi 24 de watt în plus pentru colectarea datelor importante.
Oamenii de ştiinţă consideră că cel puţin 30% din dioxidul de carbon din atmosferă este absorbit de oceane, trei sferturi din acest volum aflându-se în Oceanul Antarctic. Acest lucru afectează organismele vii din lumea subacvatică. Investigarea şi contracararea consecinţelor reprezintă o misiune crucială pentru viitorul următoarei generaţii. În acelaşi timp, există pentru doar 5% din oceane. Oceanul Antarctic, unde nu există navigaţie comercială, este foarte puţin măsurat. În Vendée Globe, Herrmann va naviga exact în această regiune şi va furniza date rare de care cercetarea climei are nevoie atât de mult pentru a înţelege şi a model mai bine circulaţia globală a CO2.
Dezvoltarea durabilă, inovaţiile şi cercetarea intensivă sunt alte căi pe care BMW Group le abordează prin BMW i, un concept vast pentru mobilitate sustenabilă şi vizionară. Acesta este motivul pentru care BMW nu numai că colaborează cu Team Malizia pentru a dezvolta o soluţie cu emisii zero pentru sistemele electronice de la bord, dar îi şi sprijină total pe Boris Herrmann şi Pierre Casiraghi în “Ocean Challenge”.
Al doilea aspect al proiectului este de a atrage copiii în campanie, dar în primul rând în protejarea oceanelor. Obiectivul este de a atrage generaţia tânără şi de a o face mai conştientă de o problemă importantă pentru viitor. În multe dintre locaţiile de pornire şi sosire vor fi conferinţe de presă şi excursii de navigaţie pentru copii. În plus, resursele tradiţionale şi digitale de învăţare şi experienţă vor fi dezvoltate sub conducerea onorifică a teoreticianului Birte Lorenzen. Ocean Challenge urmăreşte o strânsă colaborare cu cel puţin zece şcoli din şase ţări (Germania, Franţa, Monaco, Italia, Marea Britanie, SUA).
Pentru Boris Herrmann, misiunea este la acelaşi nivel cu succesul sportiv: “Nu este suficient să navigăm cu viteză. Trebuie să avem grijă de mediul nostru şi să ne asigurăm că generaţia tânără înţelege şi internalizează importanţa mărilor curate”.